fredag 18 december 2009

Jul på amfetamin

Med tappad haka har jag just bevittnat nio minuter av TV4:s Jul med Ernst. I ett fullkomligt furiöst tempo, och i skenet av stenhårda mångtusenwattsstrålkastare, har den konceptifierade Ernst kört flakmoppe, berättat hur ett Joseph Frankmönster inspirerar honom i inredningen, haft en teori om var granen ska placeras, hyllat en kamin, köpt gran och granris av någon lokal förmåga, tillverkat marschallhållare, gjort en kon med mossa, ett dekorationshjärta, rostat kastanjer. Just nu syr han en dragkorv, nej vänta, ett kuddfodral, nej, ett hjärta .... Hjäääälp!
Julstress med Ernst hade varit ett betydligt mer deskriptivt namn på den här serien.

, , , ,

8 kommentarer:

XXX sa...

Blodtrycket uppe i skyhöga nivåer efter tre kvart med Ernst. Får han hållas några timmar till är hjärtinfarkten här utan att man lyft ett finger inför julen.

Ulrika Good sa...

DHT: Jag pallade inte mer. Jag bytte kanal och såg Skavlan på SVT Play så fort jag skrivit klart det här inlägget.

Anonym sa...

Ha, ha! Bra skrivet.

Programmet är ju dessutom en ren och skär gratisreklam/produktplacering för hans nya bok som heter just Jul med Ernst. Du som är i "branschen", kan inte överexponering vara kontraproduktivt?

Ulrika Good sa...

Dr PO: Frågan är om det är gratisreklam, det tvivlar jag starkt på. Förmodligen betald sådan. Men TV4 är trots allt en kommersiell kanal, så där vet man vad man får, det är värre när SVT exempelvis sänder en timme om HM:s modevisning för Sonia Rykiel.
Och, överexponeringsrisk, ja, definitivt!

Daniel sa...

Jisses han e ALLTFÖR hurtig å perfekte hellyle "vi gör den snabbt & enkelt" far för mej!

Lola sa...

Det var ju tur jag missade Ernst nu igen då, om det var så illa. Försökte se Sommar med Ernst en gång, men han höll sig inte till pyssel som han brukar, han gjorde nåt mer som jag förträngt och då försvann ju hela syftet med det han står för. Inte kul att se.

Abbes pappa sa...

:)

Jag såg det inte (av förklarliga skäl) men jag kan precis känna hur programmet var. Mycket målade och bar beskrivning.

Suzan sa...

haha, han e effektiv den där ernst ;)