måndag 21 december 2009

Halvfull på måndagsmorgonen.

Idag är en sådan där dag när det känns extra viktigt att ta en positiv hållning. Att se det där glaset som halvfullt och inte snöa in på att det är måndag och årets mörkaste dag. Nej, om glaset inte är halvtomt är det bara två och trekvarts arbetsdagar kvar till jul och apropå snöa, så är det vitt ute, till och med här på västkusten. Dessutom är det maximalt långt tills dess att någon idiot säger att nu går det mot mörkare tider på midsommarafton. Ljuset ligger framför oss, helt orört och underbart lockande.
Något som verkligen krävde en halvfull inställning var Anna Ankas jul, som började igår. Det var så dumt så att mattfransarna krullade sig och skämskudden gick varm. Precis som förväntat, med andra ord. Men att Anna Anka bräker ur sig sina trademarkade skånska stolligheter var inte det anmärkningsvärda, det är för utstuderat PR-flirtande för att bry sig om. Nej, det värsta var när Robban Aschberg och hans kvasipsykologiska sidekick skulle få till en ofattbart konstruerad variant på Grannfejden mellan Annorna Anka och Skipper. I Ankfejden (hihi!) skulle alltså dessa båda programledare på sitt manliga vis styra upp käbblet mellan de två blonda fruntimren. Och just att de var blonda var den svåraste nöten att knäcka enligt psykologfjanten.
Han definierade problematiken som "Blondiner har en annan typ av logik".
Lite senare konstaterade Aschberg att "Låt kärringarna shoppa, så löser sig det mesta" och då överger jag min halvfulla inställning för den här dagen.
Jo, jag har humor, men det här var inte roligt inte ens för den minst genusintresserade människan i världen.

,

4 kommentarer:

Hasse Carlsson sa...

Jag håller med du.
Glad att jag inte såg programmet.
God Jul, bye the way ...

Nemo sa...

Så bra att jag valde kanal 9... och så illa att jag klappade i händerna åt den tilltänkta blyertsgrå julen... nu faller snön.

Så även min barmarksträning...

Medelklassman sa...

Man får ändå ge TV3 en eloge för att de är totalt skamlösa och spelar in vad skit som helst. Det kräver en avsaknad av såväl omdöme som intelligens.

Fredric sa...

Jag begriper mig inte på fenomenet Anna Anka. Good jul.