tisdag 30 oktober 2007

Vilket är ditt MAD-ord?

Härom dagen skrev jag ordet "jämrans" (Ulrika is hade gärna sett Blåvitts guldmatch om jag bara hade haft den där jämrans Canal+ Sport.) Från Facebook, off course.
Jämrans är ett typiskt MAD-ord. Urrk är ett annat. Glitch! Låter det i Mad när någon halkar på ett bananskal eller trampar i en hundbajs. Prooing! Är ett annat ordhärmande MAD-igt ord. Moxie tjatade alltid de nördiga insändarskribenterna om. Och så vidare. Ett antal ord i min vokabulär härstammar från ett flitigt MAD-läsande.
Har du också något MAD-ord?
Jag är säker på att till exempel både Nemo och Göteborgsadvokaten ligger inne med några finfina MAD-ord.

PS. Visste du förresten att det uttalas Alfred E Njuman (inte Nojman) för att det ska låta som "inhuman"?


Alfred E Neuman
Andra bloggar om: ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för infon om Alfred E:s namn - det hade jag ingen aning om trots att jag är uppfödd på MAD. För ett par år sedan började jag faktiskt prenumerera på den amerikanska utgåvan i ett anfall av nostalgi. Men den är tyvärr sämre nu för tiden. En massa reklam och skit i tidningen.
Jag har nog tyvärr inget MAD-ord som jag använder, inte vad jag kan komma på i alla fall. Men jag älskar MAD!
Halavah!

Ulrika Good sa...

Kära Knusselboskan! Du var snabb som en speedad vessla med ditt utmärkta Halavah-bidra. Det hade jag glömt. Det var väl bara en nonsenshälsning som också huserade bland insändarna, eller hur?

Ulrika Good sa...

bidraG

Anonym sa...

Jag minns också hala*-ordet, och att det blev rätt så mycket snack om vad det betydde. Annars så minns jag Lagonda Biffhage som ett återkommande fint namn i MAD.

Nemo sa...

Twang!

Anonym sa...

Känns sådär att eoner av tid senare få veta hur Alfreds namn egentligen ska uttalas ;) Jag tackar för den infon. Jag har inget favvoljud, däremot det i särklass roligaste namn som MAD har uppbringat. Och det är när man gjorde en travesti på Star Wars. Där figurerade Han Solo och blev sedemera, i MADs tappning, Hans Olof. Mycket roligt.

Ulrika Good sa...

Och Sue-Ellen (från Sallad) blev Svullen.
Inte lika kul som Hans Olof, men det fastnade av någon anledning.

Anonym sa...

Mitt favvo ord måste vara...

Gasplittzzgaa!

Det är så det låter när man får något vasst som sticks in i ögat i en Don Martin serie...

Don Martin borde få Nobelpriset i Litteratur för alla fyndiga ljudeffekter...

/Zeke