lördag 23 februari 2008

En kväll – två tidsåldrar

Idag skulle Johans pappa fyllt 90 år om han hade levat.
Grattis Folke.

För en liten stund sedan berättade svärmor Birgit om hur det var när skärsliparen kom hem till dem och slipade knivar.
Och om varubilen som körde in på gårdsplanen med sin ambulerande butik.

Sedan berättade jag för Birgit (85) om hur min blogg fungerar.
Det såg ut ungefär så här.

Svärmor: "Och där är du. Med en pil i ansiktet."
Jag: "Nej, Birgit. Det är en film."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har försökt handla fisk från fiskdisken på Coop Konsum Landala i Göteborg två gånger under denna månad. Varje gång jag närmar mig fiskdisken så vänder sig personalen ryggen och försvinner någon annanstans. En gång stod jag vid disken och väntade i fem minuter utan att någon kom och hjälpte mig. Efter det ringde jag till butiken ich undrade varför personalen vägrade hjälpa mig. Då fick jag svaret: MAN FÅR STRÄCKA ÖVER DISKEN OCH TA FISKEN SJÄLV!
Vart har servisen tagit vägen? Maten är ju redan dyr.

Anonym sa...

Det är gott med äldre människor. Fråga hur det var när hon var ung. Man brukar få sååå sköna berättelser och insikten om att saker och ting inte ändras särskilt mycket, egentligen.