fredag 10 juli 2009

Lappen jag alltid velat sätta upp.

Varje gång jag är på ett ställe där det finns en anslagstavla med olika förhållningsregler, häpnar jag över vilket otrevligt tonläge folk som skriver lappar har. Människor som i verkliga livet är artiga och lågmälda förvandlas i anslagskommunikationen till überstormbahnführers med skrikande röster och viftande pekfingrar.
Därför önskar jag att den här lappen kunde sitta föruppnålad på landets alla klubbstugor:

OBS! Jag har bara gjort en av lapparna. Alla andra är autentiska.

Här är det någon som insett samma sak som jag gjort, och gått efter med en mildrande bläckpenna:


Här kan du förresten läsa Arga Lappen. En hel blogg om, just det, arga lappar.
, ,

5 kommentarer:

Ms Spider sa...

Fast just "Var vänlig" som inledan får mig att se rött, det är en så'n där "jag är jäkligt sur och grinig och jag tänker minsann skriva dig på näsan att du..." inledning. För mig. För att den så ofta är på "arga lappar". "Var snäll", "snälla", "Försök komma ihåg" eller vad som helst funkar bättre. Men alla är vi olika. Jag reagerar för övrigt på "var vänlig" även i mail. Då blir jag lite småsur redan från början...

Ulrika Good sa...

Ann-Katrin: Jag håller helt med dig. "Var vänlig..." följs alltid av något bitchigt. Men det var ett lite gulligt försök.
En annan förtäckt vänlighet är allt som sägs med orden "snälla du". Då vet man vad klockan är slagen. "snälla du" betyder nästan alltid "du är en idiot".

Victoria sa...

Det händer nog rätt sällan att någon säger till föregående tvättare om luddet, även om de träffas. Det är ju obehagligt med öppna konflikter. Istället pyser man upp i bostaden och författar en arg lapp och tänker belåtet: Ha! Där fick dom så dom teg. Ganska barnsligt och ganska ofunktionellt. Det handlar nog sällan eg om sakfrågan, visar bara hur arga folk är på allt möjligt. Och anonymt kan man säga vad som helst och släppa ut ångan. Lappar roar mig. Det är bättre än kontaktannonser för att få insikt i folks huvuden.

Karin K sa...

För att inte tala om mejl. Tänk om folk visste vad deras versaler och tio utropstecken signalerar. (eller ännu värre, det är kanske precis det de vet...)

Fredric sa...

Det är otroligt underhållande. När jag hade 30-årsfest satte jag upp en vänlig lapp i trappuppgången om att vi skulle spela musik till sent och att det gick bra att komma ner och säga till om det blev för mycket. Jag bifogade även en påse med öronproppar. Ingen kom och klagade, alla proppar tog slut och någon skrev på lappen: ”Tack för omtanken, hoppas ni hade en trevlig fest”. Så det finns hopp. :)