fredag 3 juli 2009

What women want.

En gång skrev jag (helt oombedd) några tips till en manlig vän som var ofrivilligt singel. Jag ville i all välmening ge några väldigt allmängiltiga tips för yttre attribut som brukar vara viktiga för kvinnor. Det här är vad jag kom fram till:

Nummer ett på den maslowska behovshierakin för damer som dejtar är ordet frääääsch. Kan hon nöjt bocka av det ordet i sin mentala kravspec har du kommit en bra bit på vägen. Är det däremot stopp redan här försvinner hon fortare än du hinner säga ”långpromenad i Slottsskogen”. Därför ska du fokusera på allt som förstärker denna frääääschhet.
Att uppfattas som fräsch är så mycket mer än att vara nyduschad (även om det förstås är en grundförutsättning). Det handlar om att hon inte ska kunna hitta detaljer som skvallrar om tveksam fräschhet. Hittar hon en eller ett par sådana kommer hennes fantasi göra resten av jobbet och måla upp en galopperande bild av sunk.

Här är några detaljer som ska vara under kontroll för att dejten ska känna sig trygg:
1. Hår och skägg i trim, inga tussar som sticker ut ur öron eller näsor.
2. Välklippta och rena naglar på händer (och fötter, man vet aldrig om de kommer exponeras).
3. Fräscha och välputsade tänder.
4. Frisk andedräkt.
5. Lagom mycket lukta-gott.
6. Inga missfärgade kläder.
7. Inga noppiga kläder.
8. Inga gamla sladdriga strumpor som hängt med sedan gymnasietiden. Eller dito kallingar, (se ”tånaglar”).
9. Någorlunda up-to-date klädval. Ska signalera: ”Jag bryr mig om hur jag ser ut, men jag är inte Jean-Pierre Barda för det.”
10. Inga mystiska fläckar på kläderna.
11. Inga konstiga utväxter eller vårtor på kroppen eller i ansiktet.

Låter det jobbigt? Vänta bara, vi har inte kommit till översynen av hemmet än.

Om du skulle ha en dejt hemma på candel light dinner eller ”en kopp te” finns det en motsvarande fräschhets-lista för hemmet.

1. Vädra! Unket och instängt går bort.
2. Bädda med rena lakan. Eller, ännu bättre, köp en uppsättning nya. De orange- och brunblommiga som du ärvt av morsan kanske har gjort sitt. Vita är alltid fräääscht.
3. Badrummet är viktigt. Får gärna lukta Klorin. Fokusera på toastol, handfat och dusch. Inga gamla sura handdukar.
4. Köket. Diskbänken och spisen får inte vara ett eldorado för arkeologer som studerar avlagringar och mänskliga lämningar.

Sedan är det förstås ditt fantastiska inre som ska closa dealen.

Hur det gick för min kompis? Tack, alldeles utmärkt.

Tycker du att min syn på saken är för mossig? Det finns kanske en poäng i det, därför har jag bett Frida 17 år att gästblogga fram ett inlägg på samma tema, fast från ett ungdomsperspektiv. Det kommer förhoppningsvis inom kort.

, ,

9 kommentarer:

Julia sa...

Skriv ut och laminera och sätt upp på lyktstolpar.

Pontus sa...

Jag tar det som ett gott betyg för mig själv att jag kunde bocka av alla punkterna utan besvär. Klart att man går över både sig själv och sin lya innan stundande besök. Jag plockar tom bort min fula klockradio om jag får speciellt besök.
På måndag ska jag faktiskt ha en date här hemma. Ost och rosé på nyslipad balkongtrall i solnedgång. Får det godkänt under kategorin "What women want"? :)

Sandrina sa...

Punkterna i din lista är inget annat än vanligt vett och vanlig hygien. Sköter om sig själv och sitt hem gör man ju främst för sin egen skull!

Ulrika Good sa...

Julia: Strålande idé.

Pontus: MVG+. Lätt.

Sandrina: Absolut. Men det är inte samma sak som att det är självklart för alla. För att sedan inte fatta varför dejterna flyr.

Unknown sa...

stirrar uppgivet på inlägget genom pipan på min revolver...

linda sa...

en gång var jag hemma hos en kille. han hade en pytteliten brun fläck i sin toa. jag blev helt kall när jag såg den. skyllde på sjukma, gick hem och vi sågs sedan aldrig mer.

Fasching sa...

Jösses, tur att man redan är gift. Frågan är bara hur DET gick till.

Nemo sa...

Det är en god manual. Den är tydlig. Crisp. Clear.

Det finns dock en motsägelse;

Du raggar aldrig så bra som när du har skitiga kalsonger

En lärdom från en annan division. Förklaringen skulle väl ligga i att man då ser helt ointresserad ut (det är ändå ingen idé) Kåtblicken/råttpicksögonen är borta och endast en soft tung blick glider över kroglokalen. Jag - och många med mig - har erfarit detta fenomen. Likaså det här att gå ut efter att just "raggat klart" och ha en nyfunnen partner.. plötsligt är man hett byte... konstigt.

Ulrika Good sa...

Nemo: Det här är absoulut ingen raggingsmanual, utan bara några grundtips för att du inte ska sorteras bort redan innan matchen har börjat.