torsdag 23 juli 2009

Sommaren som definitivt har sagt nej.

Jag vet inte om det kallas industrisemester längre, men vi var i alla fall många som gick på semester vecka 28, när juli just hade börjat. Oss har Den Svenska Sommaren spelat ett väldigt elakt spratt. Den visade hur underbart vacker, fantastisk ljuvlig och åtråvärd den kunde vara. I en dag. Sedan brassade den på med de mest hånfulla lågtryck som ställde sig på kö vid danska kusten. Som för att säga: Jag kan. Men jag vill inte. I alla fall inte för dig.
Förut har vi alltid haft sommaren –93 som djävulsreferens när vi snackat kasst sommarväder hemma, men frågan är om inte sommaren –09 kommer få ta över denna tveksamma stafettpinne.

Apropå referensen i rubriken, det här är en av mina favoritlåtar som varit med i Melodifestivalen genom åren. Du som är tillräckligt gammal kommer ihåg att hela Sverige kollektivt sa "Dom sjöng bröst! *fniss*" och röstade fram den till segrare. Namnet som Göran Fristorp och Clabbe kallade sig tror jag förresten inte är ironiskt eller skämtsamt menat, men det måste ha låtit väldigt ... eh, speciellt, när det bidraget presenterades i Eurovisionsschlagerfinalen som: "Here comes the song from Sweden. Performed by Malta."

Slutligen tänkte jag håna GT för gårdagens publikfriande löpsedel.

Förra gången jag ägnade mig åt löpsedelshånandekom verkligen "Supervärmen" så det är värt ett försök. Om solen däremot inte kommer tillbaka till Västsverige i helgen, kanske vi ska anmäla GT till något. Allmänna reklamationsnämnden eller Marknadsdomstolen?

, , , , , , ,

3 kommentarer:

Potatishäxan sa...

Ibland har man tur - själv har haft ganska bra sommarväder, var ledig fem veckor då det i princip aldrig regnade och började jobba i måndags. Men usch så trist det är nu, regnigt och blåsigt!
Hoppas du kan njuta av semestern ändå!

Lotten Bergman sa...

Fast de sa inte "Here comes the song from Sweden. Performed by Malta." Eftersom de just då hade tvingats byta namn till Nova.

/Den ständigt besserwissrande

Ulrika Good sa...

Potatishäxan: Det är bara att gratulera!

Lotten: Var det så det var. Det stärker i och för sig tesen att det var utan humor och ironi (och tanke) de valt det namnet :).