måndag 14 september 2009

Energidränerat.

Göteborg är en reklamstad i kris. Många byråer har fått lägga ner och andra är på fallrepet. Samtidigt går en av stadens större köpare (Göteborgs Energi) ut i en pitch som involverar ett flertal byråer. Konkurrensen är mördande. Valentin & Byhr ror hem kontot och ut kommer ... det här:

Snälla, låt detta vara ett stickspår som kunden själv knåpat ihop och inte något som kommit ut som ett resultat av Valentins pitchvinst.
Att ta en höjdhoppare och prata om att "lägga ribban högt", en darttavla och prata om att "träffa mitt i prick" eller en stafettpinne och prata om... äsch, du fattar. Alla dessa alternativ utgör klassiska toppplaceringar på håntoppen av usel reklam. Att ta gubbe i brun kostym, sätta på honom en amerikansk football-hjälm och prata om att "attackera kostnader" är precis lika bedrövligt.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jobbar inte han som ska skriva den nya reklambibeln där?

Niclas Carling sa...

Hallå, jag tycker den är riktigt bra. Kul idé. Kul tema. Kul budskap. Lite ballare än två hål i väggen. Fast jag är ju bara konsument. Man kanske skall vara i branschen för att begripa ;-).

Medelklassman sa...

Jag är inte i branschen. Men jag håller med fru Good. Det där var inget vidare. Hade jag varit kund hade jag omvärderat den där pitchvinsten.

Emmanuel sa...

Håller med Good, det är inte ens ett lågvattenmärke. Bara dåligt.

Anders Westgårdh sa...

Olle metar...

lord Fredruk sa...

Hey hey. Detta är ju en äkta Dagens Industriannons. Så jävla usel att hjärtat stannar. Vad säger de högt värderade kreatörerna på Valentin?

Therese sa...

Satt som ett frågetecken igår till dito reklamfilm på TV. Jobbigt.

Christopher sa...

Det gör ONT i kroppen när jag ser det här. Hur länge ska Valentin fortsätta våldta sin kundlista?

Unknown sa...

Kom ihåg en som var lika bra...
Det var Hagge Geigert med en golfklubba i ett badrum och rubriken löd: Slå ett slag för bättre kakel!
Det är viktigt att mottagaren förstår och att det är lite humor också!

Unknown sa...

Kom ihåg en som var lika bra...
Det var Hagge Geigert med en golfklubba i ett badrum och rubriken löd: Slå ett slag för bättre kakel!
Det är viktigt att mottagaren förstår och att det är lite humor också!

Henrik sa...

Känns inte det här som ett fall där byrån tänkt tjäna några snabba kulor på att höfta fram ett budskap de vet får hjärtat att klappa lite extra hos beställaren? Medelålders män + sportmetaforer = sant (speciellt i Göteborg).
Byrån har ju inte ens bemödat sig med att svenskifiera fotot! Amerikanska fotbollsspelare och kostymgubbe stinker ju konceptbild från bildbank.