onsdag 30 september 2009

Who are you?

Svårt inspirerad av det överväldigande utfall som Abbes pappa fick när han frågade, tar jag nu också mod till mig och frågar, likt The Who, vem är du som läser den här bloggen? Med risk för att låta lika patetisk som smörig vill jag tala om för dig att du är hela anledningen till att jag lagt tusentals timmar på att hittills ha skrivit 1.383 (det här är nummer 1.384) inlägg. Utan dig hade jag slutat efter typ ... femton. Men tills nu har jag aldrig vågat fråga dig om vem du är, tänk om ingen svarar, vilken jobbig dumstrut att tvingas bära offentligt, liksom.
Ok, jag tar nu ändå risken att stå här som en dissad idiot, jag hoppas att du vill svara på de enkla enkätfrågorna om vem du är, och vill du dessutom berätta något ytterligare i en kommentar så blir jag ännu gladare.38 kommentarer:

Anjo sa...

Fortsätt blogga, du är lysande.

Mvh
Din fullt friska branschkollega på Vallgatan 30.

Abbes pappa sa...

Kul! Nu har jag varit inne och höjt medelåldern. Eller så har jag inte det. Jag har i alla fall svarat. Ska bli spännande att se resultatet.

Björn A sa...

Jag är en besserwisser som inte orkade gå och rösta i kyrkovalet.
Björn

Ulrika Good sa...

Anjo: Ett väldigt stort tack till dig, kära branschkollega med hälsan intakt.

Abbes fassa: Tack till dig med! Vi får se var det landar. Ska bli mycket intressant.

Björn A: Ärlighet. Jag älskar ärlighet. :)

Kristina af Knusselbo sa...

Nu har jag bidragit, när jag väl hittade själva enkäten! (den syntes inte i min blogläsare först. Men när jag öppnade inlägget i ett eget fönster kom den fram)

Helene Odenjung sa...

Har också bidragit med höjning av medelåldern...

Hasse sa...

Jag borde väl skrivit "en annan del av Sverige" har ju inte bott i Göteborg sen 1967. Men i det stora hela kommer jag väl alltid vara Göteborgare.

Mats sa...

Om man är reklamköpare, räknas det som en del av reklambranschen? Jag satte "nej" för min del, eftersom jag tolkade det som enbart för byråfolk. Rätt uppfattat?

Masarinmamman sa...

Det var ju tur att frågan kom nu och inte om tre veckor så att jag kunde kryssa i 30-40 :-)

Jag har läst allt. Du har en penna av guld och det är en skön blandning av inlägg. En favoritblogg helt enkelt. Och så gillar du Olle. Bara en sån sak. Olle måste man älska.

Hittade hit via Abbepappan för en sådär två år sedan.

Och även om vi inte jobbar i exakt samma bransch har de sociala (hehe) kanalerna gjort att vi har ganska många referenspunkter och personer. Vem vet, vi kanske stöter på varandra på riktigt en dag. En dag med mycket vin på vore väl perfekt.

kalasLotta sa...

Jag är en hyfsat nyutflyttad svensk på USA´s östkust som gillar din blogg stenhårt.

Hittade hit via..var det Alex Schulman tro..kommer inte ihåg.

johan,karlskrona sa...

Brukar titta in här ngn gång i veckan, sedan kanske ett halvår. Jag tycker Du blandar bra i vad Du skriver om. Uppskattar att Dina ord inte är till salu, privat.

Articuno sa...

Jag fyllde 40 för två veckor sedan. Det gjorde lite ont att kryssa i 40-50. Bor i Stockholm och jobbar inte med reklam.

Miranda sa...

Vilken bra idé, den ska jag stjäla med tiden.
Jag svarade nej på reklamfrågan men jobbar rätt nära. Med kommunikation i offentig förvaltning fast eftersom vi har ett köp-sälj-system så befinner vi oss på en marknad där vi konkurrerar med Västerås reklambyråer.

Martin Hansson sa...

Jag tror att många här liksom jag är skrivande bloggare som söker inspiration lite här och var på nätet. En av mina inspirationskällor är just din blogg.

Unknown sa...

Om jag inte var gift och om jag spelade i det andra laget hade jag haft en hemlig förälskelse på dig! Nu är jag både straight och lyckligt:) gift så jag kan lugnt ropa ut från hustaken att jag älskar dig och din blogg. Du vet att det är sant! Varje gång vi träffas blir jag blyg på samma sätt som man blir när man träffar en superkändis. Du är lika klok som vacker - och ja, ALLA superlativen öser över dig, för att du är värd det...och nej, jag härmar INTE L'oreals "Because you're worth it", bara så du vet;)

kramkram på dig min kära favoritbloggerska!

Malinka sa...

Jag säger nästan exakt som Articuno:

Jag fyllde 40 för ett halvår sen, och det gör MYCKET ont att kryssa i 40-50. Är stockholmare och jobbar inte med reklam.

Hittade nog hit via Abbes pappa, som också är en av de bloggar som jag läser slaviskt men kommenterar högst sporadiskt, om än alls.

Medelklassman sa...

Så länge du inte använder enkätsvaren som en grund för annonsering så är det helt ok.

*skojjjaaar*

Den hemska tvillingen sa...

En hemsk tvilling som tack vare din blogg hittade rätt i hjärnans vrår efter en inspringning i dörrkarmen i julas. (Alltså inte in i väggen men bra nära) Kunde knappt läsa eller skriva efter det men dina välformulerade inlägg gjorde min hjärna lite mer samarbetsvillig. Och nu är jag helt frisk igen, eller ja...men jag kan läsa och skriva åtminstone.
Bor i Sundsvall, 5 barn (alla vuxna, eller om 3 månader då yngsten fyller 18. JIPPI!) Fast anställd i en statlig myndighet (Not so Jippi) That´s me.

Kiki sa...

Har följt dig ett tag, en av de få bloggar där jag faktiskt läser ALLA orden och inte bara skummar eller tittar på bilderna... :) Du skriver precis så som jag skulle vilja, om jag ändrat inriktning på min blogg... :)
Kram på dig!

mikebike sa...

Hej! Jag gillar din blogg väldigt mycket. Den ingår i min dagliga rutin. Du är klok som en bok, blandar högt och lite lägre. Och jag gillar't.

Nipe sa...

Jaha, vem fasen är jag då? Den eviga frågan jag inte har nåt bra svar på. Gör ett försök: småländsk kvinna i exil i Blekinge. Teknikinformatör som tycker att det hämmar min kreativitet att bara skriva "sanna", tråkiga saker. Allt jag skriver är i redan given mall och med en pressad budget, samt att ingen läser det jag skapar. Annars är jag småbarnsmamma med renoveringsobjekt, stor trädgård och en make som strålande lagkamrat i team Nipe.
Halkade in här via Silverfisken, när du började rapportera från Cannes. Gillar dina texter skarpt.

Anonym sa...

Hittade din blogg via en granne. Nu ingår en koll i den vardagliga rutinen för att hålla sig uppdaterad: SvD, DN, Expressen... och ulrikagood.com
Tack för all givande läsning!

A-dotter sa...

Det bästa med din blogg, som gör att jag inte tröttnar, är att allt inte behöver vara så allvarligt eller pretantiöst hela tiden. Och att det inte verkar som att du behöver anstränga dig för att det ska kännas så.
Jag är en 30-åring som jobbar med webb och kommunikation, i en för mig helt ny bransch: Biståndsbranschen. Och det här var första gången jag kallade det en bransch.

Erik F sa...

Håller med A-dotter ovan och lägger till att medan många bloggare slår knut på sig själva i ivern att skapa fyndiga formuleringar och dräpande drapor, så känns denna blogg okonstlad och okrystad.

Gillar det. Fortsätt så.

Vidare är det trevligt med göteborgsanknytningen för en exilgöteborgare som jag (bor sedan 5 år i Australien).

Maria Gustavsson sa...

Hej Ulrica,

Modig och kul fråga, fortsätt skriv för sjutton! :-D
När jag svarar på enkäten höll jag på att sätta 30-40... glömde mig men hann ändra så jag är med och höjer medelåldern jag med. Och Tjörn känns inte riktigt som en annan del av Sverige så jag klumpade ihop ön med Göteborg.

Ha det gott!
Maria på MIKU

Ulrika Good sa...

Herregud vad ni är goa, allihop! Tack för att ni tagit er tid att svara och för alla fantastiska kommentarer. Nu har jag fått ny kraft och energi att hålla på med det här ett tag till. Tack, igen!

Mayer sa...

Det är kul att du blandar inlägg om reklambranschen med spaningar kring allt från skolfotobranschen till mäklarstyling.

Gillar att det går så jäkla bra för dig, känner så där småfånigt "YOU GO, GIRRRL och alla andra girls!!!" när du ibland skriver om hur det var att ta sig runt i branschen med småungar, bland alla coola reklamare. Och så vidare.

ksth sa...

Jag är en 39 år och 11 månader gammal statsanställd urstockholmare som hittade hit genom din tävling i Ledindiss, dvs. ganska nyligen. Du har sedan dess blivit en daglig vana, som jag gärna fortsätter med.

Stellan sa...

Din blogg är en av en handfull som jag skulle vara beredd att betala för att läsa. Helt ärligt.

Behöver jag säga mer?

Tror inte det.

Nemo sa...

Behöver jag påpeka att jag får svår abstienens när du inte bloggat på 4-5 dagar...

Du äger, girl!

Sara sa...

Jag är en 38-årig exreklamare som i dag jobbar som gymnasielärare i bl a medieämnen. Ett betydligt mer oglamouröst arbete. Men din blogg hjälper mig. Jag känner att jag hänger med på ett hörn. Du inspirerar mig i allt från att köpa en Nike+ till att visa mina elever roliga reklamfilmer, och knäppa skyltar. Din blogg används med andra ord som läromedel och fantastiskt underhållande förströelse. Tack!

Dammråttan sa...

Nu har jag svarat, efter att du presenterat resultatet, för jag hade missat det här inlägget. Kändes lite tungt att fylla i 40-50, hu så gammal man blev helt plötsligt ;)

Tomas Nyberg sa...

Vem är jag? Jobbar inom IT & telekom och bor med stor familj på västra Orust.
Jag har hittat din blogg via twitter och nu är jag beroende:)
Du skriver alldeles lysande och med stor humor!

Fortsätt med det.

Ewa sa...

Råkade hitta din blogg via någon annans blogg (glömt vems) för några månader sedan. Är bara "lätt" intresserad av reklam, men tycker du har en skön blandning i dina inlägg. Du skriver bra helt enkelt! Så jag återvänder gärna med viss oregelbundenhet ;-)

Cecilia Hyttfors sa...

Tack för en fantastisk blogg, inspirationskälla och guldkant i vardagen.

Anonym sa...

hej!

jag kunde inte delta, eftersom det inte fanns nåt lämpligt svarsalternativ till frågan om var man bor... jag bor inte i sverige, har aldrig bott i sverige och kommer antagligen aldrig att göra det heller, så "Har vidgat vyerna och bor utanför Svea Rikes gränser" stämmer liksom inte alls...

AGO sa...

Jag håller med om allt utom om det där med åldern - jag är 60+ och det kändes bara sååå bra att kryssa i rutan "50+"...

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.