måndag 7 september 2009

Sånt som inte händer.

Om jag inte hade fått det där telefonsamtalet i somras så hade jag givetvis trott att det var ett personaliserat utskick jag fick från Postens DR-tävling Guldlådan idag. Ett sådant där alla mottagarnas namn är individuellt inprintade, låt vara att det här hade varit ovanligt snyggt gjort i så fall. Men plötsligt kom jag ihåg det där absurda samtalet där jag fick frågan om jag tyckte det var okej att en väg uppkallades efter mig. "Varför inte?" svarade jag och glömde faktiskt bort alltihop. Det lät så märkligt så jag fick liksom inte ihop det.
Men idag kom alltså resultatet:

Ulrika Goods väg. Tro´t om du vill. Men nu finns den.

När jag såg det blev jag omväxlande iskall och blossande röd. Jätteglad och jätteskraj. Och så skämdes jag lite. (Åh, hur ska jag kunna säga det här utan att låta både patetisk och otacksam.) För den där lilla skogsvägen utanför Töreboda borde förstås ha hetat GOSS väg. Jag förstår att det inte är ett lika slående namn, men så är det.
Trots det vill jag förstås ge tusen tack till Posten (och Åkestam Holst), för jag är verkligen glad och stolt. Överväldigad.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Eh, va?

Anonym sa...

Grattis, hur coolt som helst! Gillar Postens guldlåda. Och ditt namn låter hur bra som helst på en väg.

Lola sa...

Det var väl kul! Hemskt ovanligt att det händer en ju. Grattis =0)

Suzan sa...

fan vad coolt!

The Girls Of Florida sa...

Stort att få en väg uppkallad efter sig. Grattis fru Good.
Vad fick dom andra?

//Nina

Potatishäxan sa...

Coolt!!! Grattis =)

listoplisto sa...

Jag jobbar med vägnamn i min kommun, och fick en förfrågan om att ha Ulrika Goods väg i kommunen. Tyvärr gör våra riktlinjer att det inte funkade här, men det är ju sjukt kul att det faktiskt gick att genomföra!
Stort grattis, nu är du odödlig :-)

mikebike sa...

fan vad kul! grattis. När ska du åka och hälsa på din väg då?

Unknown sa...

Du är ju en levande legend ! Tror din blogg hjälp till. Alltid trevlig och välskriven.Synd bara att det inte var en väg här i Särö.
Nu måste du besöka din egen väg !

Mig sa...

Måhända tuffaste tuffa.

Masarinmamman sa...

Du är grym. Nästa steg, vilket du borde klara lätt som en plätt, är att få ett torg uppkallat efter dig!