onsdag 11 november 2009

En CD från Extra Film.

Har du läst Ett halvt ark papper? Strindbergs mästerliga novell som på lite mer än tretusen tecken (inklusive blanksteg) som beskriver ett helt liv?
Inga jämförelser i övrig, men att hitta en gammal bild-CD* kan ge en tydlig flashback till allt som hände under en viss period i livet.
Bilderna som fanns på CD:n som Frida hittade häromdagen var från 2001. Jag minns till och med att det var en fredag i juni när jag plåtade min då nioåriga dotter på avslutningen av ett ridläger.

Hon är mjölig i ansiktet för hon har nyss gjort plocka-upp-något-med-munnen-i-en-skål-med-mjöl-leken.

Varför minns jag det? Jo, för strax efter jag tagit bilden så ringde jag Johan som var på jobbet. Eller, rättare sagt, han satt fast i en avspärrning och såg några minuter senare hur George Bush åkte förbi ett par meter från bilen han befann sig i. Bush satt i baksätet på en limousin, läste tidningen och var på väg till länsresidenset på Södra Hamngatan. Det var EU-toppmöte i stan.
Just det, det EU-toppmötet.
Strax efter det telefonsamtalet ringde jag min dåvarande AD Magnus som stod på Kungstorget och han gav en liverapportering av hur gatstenarna började vina om öronen.
Nästa dag fick vi se scener från Avenyn som vi aldrig trott varit möjliga i vår oskuldsfulla lilla stad.

Resten av bilderna framkallade (haha) inte lika dramatiska minnen, de visade motiv från den enda tur jag gjort till den lilla ångermanländska byn där min pappa är uppväxt:

Pappa på sin barndoms hoods.

På en sjuårig Jonathan och vår fina hund Myrra, RIP:

Fatta vad jag saknar att ha hund.

Och sedan är det ett antal väldigt suddiga bilder från någon fest (den minns jag inte riktigt lika tydligt) där vi uppenbarligen haft väldigt trevligt och roat oss med att plåta oss själva så här:Hilarius, inte sant?

* Please remind me, varför fick man en CD med bilder från ett framkallningsföretag? Är det analoga bilder som de digitaliserat, eller vad?

4 kommentarer:

Bodil sa...

Ja alltså som jag minns det så lämnade man in sin rulle på framkallning och kunde göra valet att få dem på CD istället/förutom att få dem som en trave pappersbilder.

klatuu sa...

Appropå Ett halvt ark papper.

Jag vet inte om det är en skröna men jag har läst om när Strindberg fick underkänt på ett prov i skolan. Uppgiften var att skriva en uppsats om när Jesus förvandlade vatten till vin.
Strindberg i sin genialitet skrev:

Vattnet såg sin herre och rodnade.

Alldeles för kort enligt läraren, men makalöst vackert enligt mig.

Mia sa...

Men du, har du fler bilder från din och pappas tripp till Ångermanland.
Det skulle vara kul att se.

hej / sis

Hanna sa...

Usch vad obehagligt det var att titta på Youtube-klippet igen. Har liknande minnen av att prata med en kompis som åkte taxi genom Gbg på väg till flygplatsen och missade planet för att dom inte kom fram. Helt sanslöst att det kunde bli såna kravaller, kändes sorgligt att se igen. Och det värsta är att en del av dom, vid sidan av vänsterbuset, faktiskt tror att de gör det i nån form av demokratins anda.