fredag 13 november 2009

Viktig info. Förmodligen.

Den här lappen hittade jag när Jonathan och jag var på vårdcentralen i går:

Jag fattar inte riktigt vad den betyder (gör du?). Men rektoskop, huvudet och sprit? Visst finns det något kul här?

6 kommentarer:

dustboy sa...

Inte för att man är så insatt, men det är väl som att försöka tvätta toaborsten i diskmaskinen. Inte så uppskattat kanske :)

Mia sa...

Liknande lapp finns uppsatt på mitt jobb. Endast sprittvätt eftersom det går sönder annars...

Monika sa...

Hej, snodde din tränings playlist på Spotify och ville bara tacka! Har inte orkat göra en egen och den här passade utmärkt för mig.

Så stort tack igen!

Hansby sa...

Jag frågar min mor (hon jobbade på Getinge och sålda diskdesinfektorer till sjukhus) och återkommer så snart jag kan. Hon kanske kan sprida lite ljus över frågan :)

Hansby sa...

Mailade min kära mor och håll i er, det här är magstarkt:

Hej.

Rektoskop är ett instrument som man använder  för att kunna titta upp i ändtarmen ( som ett långt rör). För att undersöka eller behandla. ”Huvudet” antar jag att man på denna avdelning kallar optiken som  man tittar in i.
Jag blir alldeles iskall när jag ser det meddelande!!! INGET får köras i spolon ( spoldesinfektorn) eftersom detta är en maskin som enbart är till för att tömma bäcken , urinflaskor och hinkar. Här får man inte köra varken rektoskop eller ”huvuden”. Att överhuvudtaget blanda in spolon i detta meddelande visar att man på avdelningen inte har någon kunskap om rengöring och desinfektion.
Enbart spritvätt som desinfektionsmetod. Hjälp!!!! GÅ ALDRIG TILL DENNA VÅRDCENTRAL!!!! Om dom inte rengör rektoskopet och desinfekterar det riktigt inför nästa patient borde dom använda engångsrektoskop

Bra bild . Den ska jag använda i min utbildning som avskräckande exempel!

Kram
M

Nu vet ni :)

Ulrika Good sa...

Monica: Kul att du tog till dig playlisten, hoppas att du gillar den.

Hansby: Hjälp! Det här var både vädligt intressant och rätt läskigt.