måndag 23 november 2009

Nu vill jag tipsa om en "blogg"!!!

Mattias är en tvättäkta Söderbo som håller på Hammarby. Det började han med när han flyttade till Söder från Strängnäs för fyra år sedan. Han syns oftast i cykelhjälm och reflexväst och han har inte sällan en "latte" i handen. Han vurmar för allt som är "klimatsmart" och för att baka surdegsbröd*. Han blir väldigt upprörd när det visar sig att hans son Vidar fem år, varit hemma hos en "dagiskompis" och fått se på Nickelodeon utan att någon vuxen närvarat!!!
Givetvis börjar Mattias mailadress på familjennilsen@...
Bloggen Livet på Söder! är en en ljuvlig parodi på hur livet kan te sig för en Söderkille i trettioårsåldern. Det parodiska behandlas med en relativt subtil hand, det behövs uppenbarligen inga speciellt grova skruvningar för att stor humor ska uppstå ibland Söderklichéerna.
Det räcker exempelvis med att överanvända vissa skiljetecken för att visa vilken "töntig" person Mattias är!!!

*Berättat inte för Johan att det är parodivarning på att gilla att baka med surdeg. Då kanske han slutar att baka fantastiska frukt- och lantbröd till mig.

11 kommentarer:

Charlie Truck sa...

Otroligt bra! Vi borde skriva hans sambos blogg, vore inte det kul? Samma handelser fran hennes synvikel.

Jag tror hon ar millimeterrattvisefeminist som anda ville ha alla mammadagarna sjalv, Mattias fick vara ledig lite i November.

Vet du vem/vilka osm ligger bakom?

Per T sa...

Den är helt ”lysande”, bloggen!

Fast om ni ska skriva sambons blogg, borde inte hon vara skitless på hela den här grejen? ;)

Anonym sa...

Oj, jag läste precis den här bloggen och jag blev helt förundrad. Är det på skoj eller på allvar? Han känns skitläskig...
/Åsa

Nemo sa...

Den bloggen är galet skön - och nu är jag dessutom vän med cykelhjälmsmannen - på FB.

Fejk - säkert - men om det är en reell person bakom - eller ett alias - no idea

Bildgoogle ger:
http://www.finest.se/imageGallery/image_popup.php?igiid=200413

och det ser inte ut att stämma...

Fredric sa...

Visst är det lite obehagligt att det till och med kan vara på riktigt? Jag ligger lågt tills det visar sig hur det egentligen ligger till. Jag tror att cynismen i sociala media tenderar att växa när de används som förtäckta sälj- eller kampanjkanaler. Men om det visar sig att det inte är fallet står vi ju där med brallorna nere och känner oss lite dumma att vi trodde att det var så.

svåger J sa...

mattias är en kille som är rak, positiv och ärlig och bejakar känslor som män ofta värjer sig för. Lille Vidar får en bra start i livet med en sådan rollmodell

svåger J sa...

ju mer jag tänker på det, desto mer upprörd blir jag... sitta å dricka mellanöl när kärringen e på smällen- så gör man bara inte

Anonym sa...

Jag tror det är A Schulman som ligger bakom. Det märks i språket. //P.

pärlbesatt sa...

Hemskast av allt tänker iaf jag just nu är att jag träffar såna karlar jämt (inget självvalt)... Konsekvenserna av att låta bli skulle bli ännu värre än att se dem och lida av pjollret med huvet på sne'.

Men tack för tipset ändå. Lyteskomik sitter bra gôtt ibland.

Raggoparden sa...

Kul skrivet, men komentarsfältet blir lite deprimerande med alla som tar den på allvar :)

Ulrika Good sa...

Svåger J: Ja, han känns som din tvillingssjäl på något sätt. Not.

Anonym: Alex Schulman. Intressant. Kanske. Men jag är tveksam. Vet inte riktigt varför. Kanske på grund av Facebook-kontot. Känns inte Alex. Men jag kan ha fel.

Raggoparden: Först såg jag bara de som ironiserade med, men sedan upptäckte jag de som verkligen trott i 180 att alltihop är på allvar och gjort låååånga svarsinlägg. Det är det läskigaste av allt, tycker jag.