torsdag 24 mars 2011

En aldrig avfyrad reklamkanon.

Jag skriver nästan aldrig om reklam längre (it´s complicated) men jag hittade ett dokument som handlade om Resumés enkät "Kanon eller kalkon" som jag svarade på för ungefär ett år sedan, som jag tänkte göra ett undantag med. Det jag hittade var den ratade versionen, det som hamnade i tidningen hade förra årets kampanj för Guldägget som både kanon- och kalkonalternativ (it´s complicated, men jag kan förklara om någon vill veta).

Så här stod det i den ratade versionen (som alltså aldrig hamnade i tidningen):
Kanon: OLW Fredagsmys del 2. Åkestam Holst
Det bara låg där och väntade, det fantastiska konceptet med ”Fredagsmys” ända tills Åkestam Holst var tillräckligt begåvade för att plocka upp det. Det kan inte hyllas nog.

Det står jag för fortfarande, jag tycker det är otroligt begåvat att plocka upp det självklara, det många skulle avfärda som för banalt, och göra något så bra av det. Och det vore väl synd att inte berätta det för alla inblandade som eventuellt kan komma att läsa det här?

1 kommentar:

Mats Lindborg sa...

Det är sant, det krävs självsäkerhet för att ta fasta på något så självklart.