lördag 5 mars 2011

En gul fågelunge som bor i hönsgård.

Jo, jag skulle på copybattle igår. Det har jag aldrig varit på förut, förmodligen är det en lättsam lek i stil med Pictionary, fast med ord. Folk dricker öl, garvar och har kul. Lek och ploj i goa reklamares sällskap. Fast när fredagseftermiddagens kundpresentationen var klar och jag började se slutet på arbetsveckan kändes det där battlandet som att gå till ett nytt jobb där valda delar av branschen skulle ge omedelbar bu- eller bä-respons på mitt arbete. Peka finger åt mig och ... Ja, du fattar hur mörkt bilden målades upp i min fredagströtta skalle. Inte ett dugg lekfullt, alltså, utan ren och skär prestationsångest. Aldrig har det kravlösa fredagsmyset med hemlagade hamburgare och ostbågar framför På spåret känts mer lockande. Jag vet att min hjärna är helt fläng i huvudet och att jag är den här kontinentens största chicken, men valet mellan myssoffan och ordhånet var plötsligt självklart. Trots att jag svek mitt löfte mot Fredrik. Förlåt mig och min dåligt kodade självbild för det.

4 kommentarer:

Fredrik Toreskog sa...

Ingen fara Ulrika. Man ska göra saker man mår bra av. Vi tar dem nästa gång.

Anonym sa...

När nått verkar jobbigt så springer man där ifrån.Lätt som en plätt!!

Ulrika Good sa...

Anonym: Ja, faktiskt, när det inte handlar om något viktigare än en after-work-aktivitet. I ditt fall verkar principen vara "När nåt är för taskigt för att säga personligen så säger man det anonymt. Lätt som en plätt!"

Mats Lindborg sa...

ÄGD! Anonym, du är så jävla ÄGD. Jävlas aldrig med en copywriter, fattar du det! Det är sån jävla dålig idé! Du blir bara ÄGD!