onsdag 2 mars 2011

Röster i radio.

Nina Åkestam har börjat blogga för Resumé igen och hon inleder lite oväntat med att prata om radioprogram i två av de första inläggen. Det ena är nästan ordagrant vad jag satt och ruvade på att skriva, om hur underhållande Filip & Fredriks podcast är. Även om de kan vara irriterande dampiga och tourettsiga emellanåt är deras kulsprutesnabba dialoger i podcasten (eller kanske snarare monologer x 2) precis som att ha två ovanligt välformulerade och uppdaterade kompisar som pratar om sådant man går och funderar över för stunden. Och allt som oftast drar iväg det till platser som man aldrig hade kunnat förutse. Åh, vad gärna jag hade velat vara med och diskutera och ha synpunkter ibland, det är nästan så jag går och mumlar för mig själv med hörpropparna i öronen. Fast om det skulle ske är det förmodligen helt omöjligt att få sagt någonting om man har en Filip Hammar på ena sidan och en Fredrik Wikingsson på den andra. Deras podcast har i alla fall gjort mina sömniga söndagspromenader och trista strykningsstunder till glimrande underhållningsögonblick.
Ninas andra radiorelaterade inlägg, däremot, är precis tvärtemot vad jag tycker. Hon tycker att Morgonpasset är olyssniningsbart och att Mammas nya kille är roligt. Morgonpasset har jag skrivit om förut, okey att det inte är omvärldsanalys på någon hög nivå, men i bilen på väg till jobbet är det en utmärkt ljudmatta. Mammas nya kille, däremot, kan jag bara inte se det roliga med. Någon som pratar om tokiga saker på dialekt kommer aldrig med automatik bli humor för mig.

UPDATE Här kan du läsa hur Mikebike avrättar ett annat ofattbart tråkigt humorprogram, Lilla Al-Fadji.

5 kommentarer:

mikebike sa...

Tack för att du tar avstånd från MNK. Det är så sjukt jävla värdelöst att jag nästan går av.

Anonym sa...

Det enda som är kul med MNK är att killen med dialekten är från Luleå och hans dialekt är en parodi på pitemål. Att det har kunnat bli populärt utanför Norrbotten är obegripligt.

Ulrika Good sa...

Mikebike: Jag tänkte på ditt inlägg om Lilla al-fadji i morse, men hittade det inte då. Nu har jag länkat till det.

Mrarboc: Är det så, alltså. Det var konstigt!

Anonym sa...

Pitebornas "bibel" Piteå-Tidningen kallar det "modifierade variant av Pitemål" och killen bor visst i Ume(å) numera. Det är i alla fall inte ens nästan äkta;-)

http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=3662204

Thuuuunder sa...

Framgår ganska tydligt att ingen av er har lyssnat ordentligt på MNK. Klungan är det starkaste humorsverige har just nu.

Morgonpasset. Suck. Trio i toksämst där Kodjo Akolor är sämstgrädden på moset. Hans imitationer (när han tror att han är Sveriges svar på Eddie Murphy (i dennes prime))i form av "Mr Julian" o.d är så mycket skämskudde det kan bli.