fredag 21 januari 2011

Fnissigt klipptips.

Jag har många mörka hemligheter, en av dem är att jag inte lyssnar på P1 när jag åker in till jobbet. Ibland försöker jag, för jag gillar ju att hålla mig uppdaterad även på mer seriösa ämnen, men jag känner ganska snabbt att det är för högtravande, för lite för lite självdistans och för malande för denna tidiga timme. På morgonen vill jag bli inbäddad i en mjuk bubbla av fniss, flams, fulkultur och fabulös musik. Knappast något som kännetecknar P1 Morgon. Jag lyssnade länge på Rix Morgonzoo, de hade en hyfsad flamsnivå och ofta kul gäster. Musiken, däremot, lämnade en hel del övrigt att önska. För att inte tala om reklamavbrotten (tro inte att jag gillar dålig reklam bättre än vad du gör, tvärtom).
Det senaste året har jag istället rattat in Morgonpasset i P3, som i sina bästa stunder erbjuder mig mina fyra önskade f-faktorer på ett ganska perfekt sätt.
Efter turen till jobbet i tisdags fikade jag som vanligt tillsammans med mina arbetskamrater, vi småpratade lite och kom in på att Steve Jobs blivit sjuk igen.
"Han har haft bukspottscancer" sa någon och min kollega M fnissade till. Vi tittade lite undrande på henne tills någon annan sa:
"Och så har han gjort en levertransplantation" varpå M vek sig av skratt. Detta fick ytterligare en kollega att barskt fråga vad det var hon fann så roande med Steve Jobs dåliga hälsa.
"Va, pratar ni med mig? Vad sa du?" frågade hon och tog ur en hörlur ur örat. Det visade sig att hon suttit och lyssnat på Morgonpasset där Anders Jansson från Hipp Hipp var gäst.
Om du vill lyssna det det ultimata flamsprogrammet har du en underbart fnissig stund framför dig med hjälp av klippen som finns på den här sidan.

1 kommentar:

ksth sa...

Jag gör som du, lyssnar på Morgonpasset på bussen istället för på P1. Och detta trots att jag har ett jobb där det nog förväntas att man ska vara i det närmaste nyhetsnarkoman...