lördag 15 januari 2011

Blandade känslor och en svunnen livmoder.

Det var med blandade känslor Johan läste sitt årsbesked från CSN.

Helt återbetalat. Vad skönt! Fast vad gammal han kände sig. Han är ju trots allt civilekonom.

Maggans känslor var nog inte lika blandade när jag åkte med henne till veterinären i morse, de var garanterat helt opositiva. Väl hos djurdoktorn sövde de henne och tog bort både livmoder och äggledare. Samt gjorde en tatoo i hennes öra. Hon är fortfarande helt groggy och borta, men veterinären har försäkrat att jag inte ska vara orolig. En del katter tar tjugo timmar på sig att kvickna till.
En innovation på kastreringsfronten (det heter så även när det handlar om honor har jag fått lära mig) är att veterinären sydde fast en "tuss" på såret som skyddar stygnen och gör att Maggan slipper knalla omkring med en tratt runt halsen i två veckor.

Avtuppad liten Maggie med tatoogrönt öra.

6 kommentarer:

Sarah sa...

Lars fick också samma CSN-besked i fredags. Och jag hade helt plötsligt bara 15 000 kvar. Kan man ta nya nu? Den mentala åldern är ju liksom inte samma som myndigheten räknat ut...:)

Karin sa...

Glöm inte att registrera henne nu också, annars är ju tatueringen helt i onödan!

Ulrika Good sa...

Sarah: Ni är oss alltid i hälarna. Eller om det är tvärtom? Själv har jag inte en krona i studielån, för jag är helt obildad.

Karin: Nej, det ska jag inte göra. Hon är redan chippad (och registrerad) men eftersom ingen av metoderna är utan brister, så garderar jag med att göra båda.

Anonym sa...

CSN-nollan är värd att ramas in!

Hoppas att det går bra med kastreringen och att ni slipper "biverkingar"/kvacksalveri (typ syrebrist, epilepsi och avlivning...)

Magnus Jakobsson sa...

Grattis. Själv ligger jag på 599 000:- nu. Från att ha varit ett av Sveriges högsta studielån någonsin. Så mycket kunskap. Kan jag lämna tillbaka lite? Någon som vet?

Ulrika Good sa...

Magnus: Ja, du skulle verkligen kunna användas som affischpojke för Göteborgs Universitet, "Läs inte jättelänge här, för då blir du en total nobody, som jag".
Såg du förresten att jag hyllade din... ehhh, snopp här?