söndag 23 januari 2011

Broddmogen.


Jag är just hemkommen från en vådligt halkig promenad vid klippstupen i Särö Västerskog. Vådligt halkig och våldsamt vacker.
Och apropå halka, för en vecka sedan premiäranvände jag något som jag trodde det skulle dröja minst tjugofem år till innan jag skulle börja begagna, nämligen vinterns stora it-pryl, broddar. Men pensionärsfaktorn var inte fullständig, eftersom jag hade dem på mina löparskor. Det gick ypperligt att springa isgatorna fram med dessa taggiga tingestar under sulorna. Något som fick mig att tänka på dubbdäcksförbudet som trätt i kraft i Göteborg i år. Om jag istället för broddar haft extra grovmönstrade vinterlöparskor hade jag drattat på aschlet efter fem meter.
Rent fysikaliskt är det svårt att skoja bort dubbarnas inverkan på is.

Johan har varit ute och åkt långfärdsskridskor. Han filmade en fantastisk snutt när man kan tro att han åker på smält guld.

2 kommentarer:

Masarinmamman sa...

Magisk is! Jag kan utöver lösa pensionärsbroddar varmt rekommendera Icebugs. Fick mina i julklapp och älskar dem. http://www.icebug.se/Product.aspx?m=520 Finns även i löparvariant.

Fredrik - ordflod.axnet.nu sa...

Fantastiskt vacker bild. Jag blir nästan alltid förtrollad av vinterns skönhet och denna bild förstärker min känsla!

Apropå broddar säger kom det ett lustigt kommentarsbyte på min blogg för ett tag sedan när jag fick för mig att börja motionera genom löpträning sämsta tänkbara tidspunkt:
http://blog.axnet.nu/ordflod.php/2011/01/04/loepning-utan-nyarsloefte