måndag 17 januari 2011

Skriv din egen tweet!

Nu ska jag skriva ett sådant där förhatligt inlägg om det ännu mer bespottade begreppet sociala media igen. Men även om namnet är upprörande tjatigt så kan jag ju inte kalla det för inlagda rödbetor eller något liknande för att slippa irritation. Och jag kan inte heller låta bli att kommentera dessa sällskapliga kanaler, eftersom jag är en flitig deltagare både här och där.
Det jag nu ska ta upp har jag varit inne på förut och det kanske är öppna dörrar jag sparkar in, men i alla fall. Anledningen till att ämnet kändes aktuellt är att Facebok Places introducerades för ett par veckor sedan. Det som hände då var:
1. Halva flödet fylldes av folk som checkade in än här och än där. Oftast hemma eller på jobbet.
2. I andra halvan hopades människor som skrev "Hur faaaan döljer man Places? Blir galen snart!".
Den enkla regeln jag vill predika är skriv din egen tweet/uppdatering. I övrigt tycker jag att alla får skriva om vad fanken de vill, men strunta i att göra automatuppdateringar och formuleringar som är färdigskrivna i diverse olika check in-tjänster. Det blir så himla trist då. Träigt och torrt. Och så vill vi ju inte ha våra kära inlagda rödbetor, eller hur?

4 kommentarer:

deeped sa...

Utan automatiken inga snart 50k tweets ;)

Anonym sa...

Pickled Embedded Social Beetroots :-) Kanske kan det nya namnet för Sociala Medier benämnas PESTS i fortsättningen...? :-)

/Joakim Ekberg

Betty sa...

Nä, de är lika ointressanta som uppdateringar om att någon vabbar eller har tränat!

Sofie sa...

Saknar en "gilla" knapp!