torsdag 21 april 2011

Gårdagsnoteringar.

För ett par veckor sedan åkte min mamma buss i Göteborg. När hon skulle gå av såg chauffören inte det, utan körde iväg när hon stod på avstigningstrappan. Hon tvingades hoppa av bussen och föll och bröt höften. Operation, höftprotes och Mölndals ortopedavdelning följde denna mycket olyckliga händelse, men i förrgår fick hon komma hem igen. Naturligtvis innebär det en massa omställningar och ett av dem är att hon för tillfället inte kan komma ner i källaren där hennes PC står.
På grund av det skulle jag igår försöka fixa en möjlighet för mamma att surfa trådlöst och bärbart istället. Jag hittade en två år gammal MacBook på Blocket som jag köpte av, vad det verkade, en väldigt ordningsam ung kille i Guldheden. Sedan införskaffades en Airport Express på Mac Forum på Östra Hamngatan. Men hoppsan! Efter Appleaffären hamnade Frida och jag heeelt oförklarligt här:

På HM:s Hasbeenssatsning i butiken i Nordstan. Vi köpte dock ingenting.

Sedan åt vi lite lunch på NK:s Espresso House, eller EH som kidsen säger.

Jag var lite nervös för hur jag skulle klara av att installera ett trådlöst nätverk utan att egentligen ha en aning om hur man gör. Men det var pinsamt enkelt, bara att plugga in och klicka "Ok" och "Fortsätt" ett antal gånger i princip. Så nu kan mamsen läsa det här i köket, i vardagsrummet eller var hon vill. Hej mamma!

4 kommentarer:

Jenny sa...

Det är Apple i ett nötskal :D

Anonym sa...

Kära copywriter. Espresso, inte expresso.

Ulrika Good sa...

Jenny: Så är det!
Kära anonym: Herregud, vad klantigt! Jag skyller på att jag var för inne på Airport Espress. Eller vad det nu heter ;). (Har ändrat nu.)

Anonym sa...

Hej Mamma!
Hoppas du är nöjd med din nya Mac Book
och att du sitter på altanen och läser det här. Du har mycket skoj framför dig nu när du kommer in i Apples värld.

Kram! // Mia