torsdag 7 april 2011

Katt + ris = kris?

Igår gick Frida och jag till vår absoluta favoritpyntaffär i Göteborg, Grönbergs interiör, och köpte påskfjädrar i fina färger (och det innebär inte kräkgrönt, grisskärt och migrängult som är de färger vanliga påskfjädrar brukar ståta med). På hemvägen stannade vi vid vägrenen, klafsade ner i diket där kommunen röjt sly och snålesnek åt oss ett sälg-ris med videungar.
När Frida hade pimpat färdigt såg det ut så här:

Ris i closeup, om jag hade varit en bättre fotograf hade du sett att färgerna är puderbegie, vitt och ljust grålila. Plus en liten spräcklig rackare som Frida snott ur Johans flugfiskeflugbindarlåda:

Men om man tittar noga på vasen ser man att den ser ut så här:

Vi visste ju att det skulle hända! Att Maggan skulle se det som ett stort kattleksaksträd som vi satt upp för hennes nöjes skull och att hon skulle välta omkull arrangemanget så fort vi vände ryggen till. Om ens det.
Hur gör ni andra kattägare så här i påsktid? Har ni lyckats uppfostra era små rovdjur att lämna fjädrarna ifred eller är pyntade ris en omöjlighet?

Ett påskstilleben som Frida, vår egen pysseldrottning, har skapat helt själv, inklusive de vackert dekorerade hönsäggen, och som Maggan ännu inte börjat sparka fotboll med, står i alla fall på vårt soffbord och är så här fint:

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

10 kommentarer:

Cecilia i Hillsjöstrand sa...

Jag har inte påskris, eftersom katterna bara leker med både ris och fjädrar. Försökte sätta riset utomhus ett år, men då kom grannens katt och lekte med riset, och dödade det hela en pinne och fjäder i taget. Bättre att pynta med ägg i skålar, som ni gjort :)

Rebecca sa...

Oj oj ja det är inte lätt förklarat för en katt varför det inte är ok att leka med såna roliga grejor. När jag hade katter var påskris uteslutet och julgranen alltid fastknuten med krokar i taket.

Karin sa...

Det hjälper inte ens att fylla en cylindervas med sten i botten. De lyckas ändå. Det finns bara ett sätt. Inget ris.

Ulrika Good sa...

Hmm, den här påskrisprognosen låter dyster.

Anonym sa...

Det finns ett ännu bättre sätt för de som vaktar högtider - INGEN KATT! Då får man både stämning och så slipper man doften av kass låda i badrummet. Men det kanske inte är en option?

Cissi sa...

Vi har en gren av ormhassel upphängd i taket där vi hänger fjädrar och målade ägg. Långt utom räckhåll för kattassar :-)

mikebike sa...

Hahaha, migrängult. Vilket asbra ord.

Anonym sa...

Det var det vackraste påskris jag sett! Mycket tråkigt att kattskrället skulle ge sig till att lustmörda det. //Moncan

Vendela sa...

Eller också ställer man det i en tålig bytta. Och ställer upp det när katten vält det. Igen. Och igen. Och igen. Och igen. Och sen är påsken slut! :-)

Ulrika Good sa...

UPDATE: Riset står kvar! I en stadigare vas och ibland ligger det lite misstänkt bös under, men än så länge ingen utvältning och sönderslagning. Peppar, peppar!