fredag 27 maj 2011

Bränn- och vattenskadat.

"Sätt ugnen på max 50°C. Plocka upp ur vattnet, tag ut innanmätet och förbered riset. Efter ugnstorkning, låt ligga i riset i minst fyrtioåtta timmar."
Nej, det här är inte ett utdrag ur något omständligt matrecept utan exempel på olika tips jag fick om hur man best räddar en iPhone som hamnat i en skål med vatten.
"En iPhone i en skål med vatten, hur i allsin dar?" undrar du, och därför backar jag bandet till igår vid middagstid.
Jag skulle koka potatis, och eftersom det var färskpotatis kokade jag upp vattnet först. När jag lagt i potatisarna märkte jag att det var för mycket vatten och skulle hälla ut lite i vasken. Vid genomförandet av detta lyckades jag skvimpa ut kokande vatten över hela min högerhand. Det gjorde helvetiskt ont, framförallt efter en stund, och jag var tvungen att sitta med handen i en skål isvatten hela kvällen. Det, och en aloe vera-gelé som jag fick av min snälla kompis Annika, lindrade en hel del, men det sved fortfarande ordentligt när jag gick och la mig. Därför tog jag med en skål med kallt vatten som jag ställde vid sängen, så att jag kunde kyla av min stackars hand när den smärtade för mycket.
I morse vaknade jag av att min telefon, som också låg bredvid sängen, ringde. Jag tog upp den, svarade och ... Plums! Rakt ner i vattenskålen. Halvt panikslagen lyfte jag upp den drypande luren och hann se varningsmeddelandet Detta tillbehör är inte anpassat för iPhone innan den slutligen slocknade och dog.
Så nu har jag inte bara en rödsvullen och svidande högerhand, jag får dessutom hålla tillgodo med en fem år gammal Sony Ericssontelefon utan batterilucka. Men jag håller en värkande tumme för att ris- och ugnstorkartricket gör susen och att den återuppväcks till jordelivet på den tredje dagen.

5 kommentarer:

Molly sa...

Blir det en vit eller en svart iPhone4?

Madlar sa...

Aj, aloe är super för brännskador, håller tummen för att risdiet funkar för ifånen.

Pop-Sara sa...

lite sent med mitt tips nu, men för en eventuell nästa gång: jag har lärt mig att man inte ska ha iskallt vatten på brännskador, för då chockar man den stackars huden åt andra hållet. bättre med lite halvkallt/fesljummet.

ianf sa...

Hur gick det förresten med din ristorkade iPhone?
INQURING MINDS DEMAND TO KNOW HOW!!!!

Vad jag inte fattat, ska luren torkas i riset I UGNEN i max 50 Celcius? Hur fasen ska man veta att ens ugn håller sig under den låga temperaturen…?

Ulrika Good sa...

Min ristorkade iPhone hämtade sig aldrig. Den funkar, men skärmen är helt svart. Och min ugn går faktiskt att ställa på 30 grader. :)