tisdag 3 maj 2011

"Hemleverans".

Jag har beställt en skrymmande och tung grej på nätet. Jag hade lika gärna kunnat gå till en fysisk butik och köpa den, men att den var liiite billigare och att hemleverans ingick avgjorde saken till internetbutikens fördel.
Igår kom min "hemleverans". I form av den här avin:

Vi har sökt dig... För tio år sedan kunde man säga Jag har försökt ringa dig, men inte fått tag på dig. Det kan man inte idag. Vad jag undrar är hur Posten sökt mig. Med hjälp av en specialtränad mungobjörn som vet var alla Sveriges invånare bor? Genom att använda en supertrimmad radar som känner igen paketmottagarens DNA? Med slagruta? De har i alla fall inte sökt mig genom att ringa på min telefon.

7 kommentarer:

Julia sa...

De har gått förbi ditt hus, pausat lite lätt, och sen gått vidare.

Lotten Bergman sa...

Det här, du. Det här. DET HÄR GÖR MIG GALEN.

Jag och min djefla man jobbar hemma i huset med vårt eget företag. Vi beställer saker och betalar för hemleverans. Men precis som du får vi dessa jävla lappar i brevlådan.

Vaddå "sökt"? Per telepati? VI ÄR JU HEMMA!!!

En gång satt jag med köksdörren öppen och med full sikt på en stol för att vakta dörren och paketets ankomst. Men icke. "Vi har sökt ..."

Jag ringde och vrålade i telefonen att det måste ha varit en osynlig indian som hade sökt mig.

När de har "sökt" oss hamnar dessutom paketet inte på närbelägna skit-Ica utan på postkontoret på andra sidan stan som man hatar.

Anonym sa...

Hahaha! Service a la 2011. So good on paper men rätt halvdan i verkligheten. Tack för goa skratt dock./Moncan

Åsa Dahlqvist sa...

Har varit med om samma sak. Flera gånger. De säger att de ska komma "någongång mellan 8 och 17" en dag. Man stannar hemma hela dagen, vågar knappt gå på toa och lik förbannat ligger den där lappen i brevlådan på kvällen.

Louise sa...

hahha gud vilken rolig blogg!! fick ett linande avi häromdagen och undrade också... hahha

ksth sa...

Känner verkligen igen både din invändning - hur då? och Lottens verklighetsbeskrivning. Fått sådan där avi när jag har varit hemma med sjuka och mestadels sovande barn - och verkligen inte klivit utanför dörren. Och det där jämrans postkontoret på andra sidan stan stänger dessutom kl. 1630 eftersom det är ett företagskontor...

Johan LInnér sa...

Med "Sökt dig" menar Posten självklart att de har googlat dig och fick då fram att du inte verkade vara hemma. Googles fel alltså.