söndag 12 juni 2011

Att hantera fakta.

När jag skrev om Juholts kontaktannonsskrävlande fick jag lite pisk i kommentarerna för att jag (och många med mig) ifrågasatte hans person och inte hans politik. Men det går inte att komma ifrån att personligheten avspeglar sig i den politiska hållningen.
Låt mig upprepa vad det var Juholt sa till Expressen om sin kontaktannons:
"Jag fick 800 svar på min annons. Att gå igenom dem var ett rent nöje. Åsa gick till kvartsfinal, semifinal, final och vann."
Jag lyssnade på Ekots lördagsintervju där han fick frågan hur han såg på att han fått kritik (från bland annat Aftonbladets politiska chefredaktör) för att han skrutit om sina nätdejtingframgångar och då svarade han:
"Det är inte en rakt igenom korrekt recension. Jag har inte kommunicerat med 800 i en kontaktannons".
Tyvärr kom han undan med det, för intervjuaren ställde aldrig följdfrågan:
"Ok, men har du skrutit om det då?"
I en artikel i SvD idag framkommer det att, njaaa, han menade inte svar utan matchningar. Det var alltså inte åttahundra kvinnor som satt och skrev sina svar till Håkan, utan en databas som matchade ihop honom med 800 likasinnade. Vilket borde betyda att Håkans annons var av ett väldigt allmängiltigt slag.
Det är ett spännande sätt han hanterar fakta för att hamna i en intressant och imponerande dager. Om jag skulle hantera sifferuppgifter på samma sätt skulle jag kunna påstå att jag har 876 000 followers på Twitter.

Eller followers och followers, det blir så många träffar om man googlar mitt namn + Twitter.

Om man överför Juholts faktadribblande till den politiska världen kan man fundera över hur han hanterar exempelvis siffrorna i budgetsammanhang för att bli mer populär.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Problemet med din sökning är att Google inte returnerar ditt namn i ordningen "Ulrika Good". Ett stort antal kommer att härröra från sidor där Ulrika, Good och Twitter förekommer, och behöver inte nödvändigtvis syfta på dig. Använd citattecken för mer exakta sökträffar.

Just det. Skippa plustecknet också. Google ignorerar plustecken i sökningar, såvida det inte rör sig om populära termer (C++ m.fl.). Sätter du däremot ett plustecken omedelbart före ett ord (utan blanksteg) matchas det på precis samma sätt som du har skrivit det (en sökning på "igår" returnerar sökträffar innehållande både "igår" och "i går", till skillnad från exempelvis "+igår").

Ulrika Good sa...

Anonym: Tack för söklektionen! Men jag tror att du missade min poäng. :)

Rebecca sa...

jag har hört att han fick 40 000 miljarder svar på sin annons