lördag 11 juni 2011

Skittidningen Slitz och småtjejsfluktaren Calle Schulman.

Jag gillar verkligen den nya trenden med pratradio i podcasts och som jag berättat om förut missar jag aldrig Filip och Fredriks radioalster. Sedan en tid tillbaka har även Alex Schulman ett program som jag lyssnar på med största nöje. Alex och hans sidekick, som oftast är Aftonbladets nöjeschef Klas Lindberg, analyserar och kommenterar sin samtid på ett underhållande och vasst sätt. Ibland ringer Alex bror Calle in och är allmänt ohämmad, vilket oftast blir roligt.
I det senaste avsnittet uppstår dock en total härdsmälta. Calle berättar att han är på Zinkensdamms IP och tittar på när friidrottstjejerna tränar.
– Det är 16–17-åringar i små härliga kläder, säger han och berättar att han nu hänger framför höjdhoppsställningen där de "svankar upp fittan". Vidare har han ett råd till damfotbollen, att de ska göra som friidrottstjejerna, "skippa shortsen och visa mer hugg", för då kommer de locka en större publik.
Calle lägger på och lite senare i programmet gör Alex en mycket bra analys av tidningen Slitz sätt att intervjua sina utvikningstjejer och programledarna pratar om hur objektifierande och äckligt alltihop är.
I samband med det inslaget gjorde Amanda Schulman ett mycket berättigat inlägg där hon krävde att "den jävla skittidningen" dvs Slitz, skulle läggas ned, eller åtminstone bojkottas. Detta har både Alex och Calle ställt sig bakom och det har uppmärksammats en hel del i media.
Visst är Slitz en äkta skitpublikation utan existensberättigande, men när Calle Schulman, i en av Sveriges mest nedladdade podcasts, avbryter Alex och säger:
– Vänta lite! Nu ska jag titta på hoppet. Åhhhh! gnyr han lidelsefullt när den 16-åriga friidrottstjejen i sin "lilla härliga dräkt" som, enligt Calle, "visar ordentligt med hugg". Då är det minst lika motbjudande som valfri förnedrande brudartikel i Slitz. Det var dock inget som kommenterades i programmet.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det kanske rent utsagt är bröderna Schulman som skall bojkotas?

Annika sa...

Word!

Gissar, tror eller hoppas sa...

Det är lite svårt att veta om man skall kräkas eller imponeras när man hör den nämnda Calle prata. Gissar, tror eller hoppas att han i stort sett ständigt tänjer på gränser och provocerar fram reaktion och därigenom reflektion genom att vara extremironisk utan så mycket som en blinkning eller antydan till situationstecken ...

deeped sa...

Re: Anonym

Jo, bojkotta allt som inte är bra. Då blir det ju jättebra. Eller vänta - det innebär ju att den enda publik som Schulmans har kvar blir de som tycker sånt här är helt okej... alltså blir det ingen förbättring. Men well, de som bojkottar känner ju att de gjort något viktigt...

Tycker Ulrikas blogginlägg är precis vad som behövs. Visa upp inkonsekvensen. Påpeka det. Säg "det där är skit Alex". Men bojkotta? Alla bojkotter tar liksom udden av riktiga bojkotter, där det verkligen ger något.

Anonym sa...

Bröderna Schulman är stora hycklare och har alltid varit även om Alex ibland kan vara underhållande, intelligent också samt har en vass penna!

Vad jag har förstått så är väl fru Schulman som rasade mot Slitz med i produktionen av Kungarna på Tylösand där Calle är drivande. Att då rasa mot Slitz känns lite sådär...

MrArboc sa...

Min tanke var att det var en parodi på Slitzläsare. Så dåligt genomförd att det föll platt till marken, men ändå.

ladynova sa...

Åh kul att hitta en lite mera "Mogen" blogg, från göteborg dessutom :) Känns som att det bara är 18-åringar som bloggar ju :)
Kika gärna in på min blogg om du ar lust :) ladynova.blogg.se

Min blogg handlar om Livet runt 30: Att vara ung kvinna i dagens samhälle med allt vad det innebär, ska man leva "enligt mallen:skaffa kille, förlova sig, gifta sig, skaffa barn, köpa radhus osv" eller ska man leva sitt egna liv och följa sin inre röst, den behandlar att göra karriär, vara ute i svängen, mode, shopping, psykologi och relationer, psykisk ohälsa, min väg tillbaka från utbrändheten och ett liv fri från ångest.

annahita sa...

men herregud. har missat det programmet helt. jag hoppas innerligt att det är som MrArboc säger, annars vete fan...

Fisken sa...

Otroligt bra och intressant konstaterande! Det jobbiga med Schulmans är att de "skämtar ju bara" så fort någon ställer dem till svars.
Humor handlar inte bara om att ha åsikter som är roligt vinklade! Man måste våga stå för dem också.
Ironi är ett eget kapitel.