lördag 4 augusti 2007

En mycket stor nyhet ur det lilla perspektivet

I femton år har jag och min familj bott här i Särö utanför Göteborg.
På samma plats, i samma gamla stall. Ja, familjen var förstås mindre när vi flyttade hit; Johan, jag och en sju månader gammal Frida.
Hursomhelst, i alla dessa år har vi tvingats leva med den sämsta matbutiken i modern historia. Esshallen. Den heter inte det längre, utan något annat, typ Matnyttigt, men det är ingen som bryr sig om, alla säger ändå Esshallen.
Eller, för all del, Asshole.
Särö är en mycket välmående liten "förort" med gott om köpkraftiga och matroade människor som gärna slantar upp rejält för att sätta fet guldkant på kosthållningen i form av läckra och exotiska delikatesser.
Tror ni man tagit fasta på detta på Esshallen? Nej, man har snarare benchmarkat en östtysk livmedelsnasare anno 1972.
Att gå dit och tro att man ska kunna köpa, säg, mozzarella, lammkotletter, mango chutney eller pistagenötter är dömt att misslyckas. Ett besök med syfte att få ihop en läcker fredag- eller lördagmiddag är detsamma som Mission Impossible.
Vad är då den stora nyheten? Jo, äntligen är Esshallen SÅLT! Det är vår käre granne Niklas, som driver Hemköp i Onsala och en kille från Hemköp i Kullavik som köpt butiken och tar över i september. Hallefuckinglulja!
Alla Säröbor med smaklökarna någorlunda intakta kommer kyssa deras fötter.


Tänk vad skönt vi ska ha det när vi äntligen kan köpa god mat på hemmaplan.


Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vissa nyheter är mer positiva en andra. Att Esshallen nu får en ny ägare tillhör tio i topp-listan på goda nyheter denna sommaren. Att högtrycket är på väg in över Sverige leder min 10 i topp lista men undra om inte Esshallen kommer på en andra plats.
Titti L

Nemo sa...

Kan jag få hoppas att Konsum Landala går samma öde till mötes...I hate their guts. Svindyrt, retarded minds, fokus på fel

Nemo sa...

...saker...det kom visst inte med

Ulrika Good sa...

Titti: Just nu verkar Esshallens makeover som ett säkrare faktum än att högtrycket är på väg. Men annars är situtationerna jämförbara; just när man gett upp hoppet om att det någonsin skulle bli bra så bryter solen igenom de mörka molnen.
Nemo: Ja, låt oss hålla en tumme för att Konsum Landalas ägare kastar in handduken till någon som ser skillnad på avocados och mangos.
Och apropå retarded minds, sist jag var på Esshallen frågade jag "Kan du ta beloppet på 300:- mer?" när jag betalade med kort. "Nej." löd det korthuggna svaret. Så var det med det.