måndag 27 augusti 2007

Varning för Shells e-fakturor

Såhär i räkningsbetalartider tänkte jag passa på och rikta en konsumenupplysande varning till dej som betalar med hjälp av Internetbanken och får så kallade e-fakturor. När man får en sådan faktura studerar man den inte sådär hemskt noga, utan markerar "betala" och så är det inte så mycket mer med det, eller hur? Det är ju det som är vitsen med att få en e-faktura, det ska gå snabbt och smidigt.
Men det kan vara vanskligare än man kan tro att vara en oengagerad slappbetalare som bara vill ha det otrevliga räkningsmomentet ur världen så fort som möjligt.
Detta märkte jag när jag började få märkliga påminnelser från Shell. Det visade sig att de e-fakturor som dom (eller rättare sagt Citibank) skickar ut visar "minsta belopp att betala" default. Så för varje månad som jag betalade in det belopp som min e-faktura visade så ackumulerade jag en skuld på resten av det totala beloppet. Som jag sedan fick betala ränta på. Ett riktigt bondfångarknep med andra ord.
Så kolla vad du egentligen betalar för nästa gång du får en e-faktura. Speciellt om den kommer från Shell.

Se upp när du betalar e-faktura från dom här.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är et skitföretag. Flera människor har fått lämna bolaget för att de utsatts för mobbing

Anonym sa...

Jag råkade ut för exakt samma sak. Man luras att låna pengar av dem, och sedan tar de hög ränta.

Det känns lite som om ICA bara skulle ta 80% betalt när man passerar kassan, för att föra upp resten på en kredit man aldrig bett om och som är lika dyrt som SMS-lån. Och dessutom inte nämna det om man inte läser det finstilta på kvittot.

Jag ringde och försökte få dem att ändra e-fakturorna så jag betalar allt varje månad, men det gick inte så jag sade upp kortet istället.