måndag 27 augusti 2007

Bloggar´n satt i granen

Jag skrattat åtskilliga gånger de senaste dagarna åt de fantastiskt roliga bloggparodierna som Kristina af Knusselbo skrivit på sin blogg.
Alltså om /valfritt bloggarnamn/ tolkat "Ekorr´n satt i granen":

Först ut på grenen är Ett liv i exil och Silverfisken:
Ibland kommer jag att tänka på min gamle vän ekorren. Han satt ofta i sin gran, filosoferade, skalade en bit kotte och njöt av livet i största allmänhet.

Men så kom då de där barnen!

- Hey mate, skrek de upp till honom där han satt i granen, wanna come down and play??

Och då var det precis som om han vaknade upp ur sin dvala. Han spratt till, tappade kotten, hoppade från tallegrenen och ramlade ner.

För honom blev livet aldrig mer vad det varit. Han bröt svansen - och vad mer - hans självkänsla var bruten.
Ibland undrar jag vad som hänt om jag varit den där ekorren. Hade jag varit där jag är idag? Suttit här och bloggat på “andra” sidan jordklotet? Granen hade nog varit för liten för mig i alla fall. En hel skog hade inte räckt tänkte jag och tittade ut över stadens nattljus.

Sedan deep.edition:
Det påstås runtom i pressen och i flera bloggar idag att ekorren sitter i granen och skalar kottar. Den här diskursen hålls just nu på en rätt flummig nivå tycker jag. I det postindustriella samhälle vi har idag måste ekorren framför allt tänka på sitt personliga varumärke och göra strategiska val som gör att den håller sig kvar på marknaden. Ekorren resonerar som en synnerligen dåligt påläst idiot när den hävdar att tallegrenen sitter på en gran! Den får nog se till att bestämma sig vilken gren den ska stå på innan jag skickar Terrorprinsessan på den och då vet vi hur det går. Ekorren kommer att ramla ner och stöta svansen och det är rätt åt den. Det kommer att gå åt helvete med besked. Man blir trött!

Den ursprungliga idén om stilistiska tolkningar av Ekorr´n finns här. Också underbart rolig läsning.


Andra bloggar om: , , , , ,

1 kommentar:

deeped sa...

*ler* det var ju en väl vald länk för "pressen"!