tisdag 10 juni 2008

Torka, längtan och EM-festen

Ungefär samtidigt som bevattningsförbudet trädde i kraft i Västsverige kände jag av en lätt släng av bloggtorka.
Men det kanske mest beror på det allmänna tempot som råder. Jag ska inte trötta ut dig genom att berätta om hur mycket det är just nu, utan bara konstatera att det är några ganska ogenomtänkta rader över frukostmackan som bjuds för tillfället.
Och en bild från Photo-Booth (i brist på annat).

Duschfrissan bjuder jag på.

I kväll ska Frida på avslutningsmiddag för alla nior och Jonathan kommer hem från en skolresa (som gick till Skara Sommarland). Bara för att packa trunken full med sommar- och seglargrejer och dra vidare till ett seglarläger i morgon.
I nio dagar ska han vara borta. Jag kommer inte att träffa honom förrän på midsommarafton, när vi kommit hem från Cannes igen. Jag tror aldrig att han i sitt fjortonåriga liv varit borta så länge från mig förut. Ja det skulle vara när jag var i Cannes förra året, då. Men då var han ju hemma med Johan, i alla fall större delen av tiden, och då känns det inte lika mycket. Varför är det så?

Johan läser just högt ur GP om att Avenyn kommer att stängas av under Sveriges alla matcher i fotbolls-EM. Sex barer, en gigantisk uteservering och flera storbildsskärmar står det i annonsen som har EM-festen som avsändare. Särökärringen i mig undrar stilla om det blir en fantastisk folkfest eller bara bösigt.

Så där ja, håret torrt. (Kom inte och säg att jag inte varnade för att det här var ett torkinlägg redan från början. Och så syftade jag inte på hårtorken, utan på inspirationen och intressevärdet.)

, , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bösigt, det är mitt tips. Det får bli en stillsam pub långt från stan, anser den här Olskroksgubben.

Anonym sa...

Va, är det bevattningsförbud?

Ulrika Good sa...

Anjo: Jag tror ditt tips stämmer.

Ullah: Ja, det stod så i GP i helgen, men nu när jag söker på det så kan jag inte hitta någon uppgift om det någonstans.

Anonym sa...

Nu såg jag i Metro att det inte gäller Göteborg, men vissa kranskommuner. Vilka stod inte.
Skönt i alla fall att inte ha utför olagliga handlingar de senaste dagarna.

Anonym sa...

Särökärringen har helt rätt. Det kommer att bli mycket "Göteborgskalasfolkligt". Jag tar ett glas rosé under ekarna istället.