fredag 10 juli 2009

Torpkänslan.

Förra veckan klagades det på värmen. Även om det var med kärlek och med vetskap om det sällsynta i situationen, var även jag lite grinig när jag gick in i mitt sovrum och fann att det var någonstans kring fyrtiogradersstrecket. Speciellt som jag inte hade semester då, utan fortfarande jobbade.
Men denna vecka är det slut på värmeklagomålen. Ute är det kanske sexton grader, just nu hänger regnet i luften här och i andra delar av landet har det varit regnkaos. Dessutom har vi semester, Johan och jag.
Då infinner sig det som vi brukar beteckna som Torpkänslan.
Det är en känsla som fått sitt namn efter ett gigantiskt köpcentra utanför Uddevalla, och som jag tror att de flesta som firat en regnig semester i Bohuslän känner igen. (Och som går utmärkt att översätta till andra köpcentra ute i landet.)
När den där underbara semestern, som man sett fram emot så förtvivlat, inte blir sol och bad som man tänkt sig, utan det är regnigt, kallt och jävligt, då åker man till Torp. Där går man runt bland alla andra besvikna semseterfirare och köper grillbestick, halternecktoppar och degbunkar. Allt för att fylla tomheten med. Och rätt vad det är, när man står där och surar i kön på Stadium med ett par gummistövlar i näven, så är semestern slut.
Åh, vad jag önskar att det var fyrtio grader i mitt sovrum igen!

, , ,

2 kommentarer:

Potatishäxan sa...

Exakt. Jag önskar också värmen tillbaka. Hellre blöt av svett än av regn i juli.
Har tillbringat ganska många timmar på köpcentra, framför allt i Polen.
Har precis börjat läsa din blogg, mycket bra! Ha en skön semester trots vädret...

Nemo sa...

Haha... Torpkänsla. Det är underbart.

I denna alldeles speciella Youtubevideo fnns en hyllning till Torp.

Enjoy!

http://www.youtube.com/watch?v=jDtxEv-s_rQ