måndag 2 november 2009

Humortjyrkogården.

I lördags eftermiddag åkte jag bil och lyssnade på P3. Mellan 16 och 18 sänds Humorhimlen, ett program som återanvänder sketcher ur humorproduktioner som sänts i kanalen genom åren. Att tajma in bilåkning med två timmars sändning av ett sådant program kändes som bingo, jackpot och julafton på samma gång. En produktion som har tillgång till hela P3:s humorarkiv, kan det bli annat än fantastiskt? Att kunna välja de roligaste bitarna från Hassan, Mia & Klara, Wallraff, Rally, Clownen luktar bensin, Hej domstol och you name it måste väl resultera i två timmars oöverträffad skrattfest?
Tyvärr inte.
Att lyckas göra ett sådant ickeroligt program (som sändningen visade sig vara) trots de förutsättningarna är banne mig en bedrift.
Lite som att skicka in någon i Sixtinska kapellet för att göra ett bildreportage och få tillbaka en rulle bilder på nödutgångsskyltarna och toalettdörrarna.
Ungefär så tråkigt var urvalet.
Dessutom var humorinslagen inpressade på knappt hälften av sändningstiden, resten var sedvanlig låtspellista. Varför, liksom? Det saknas inte direkt material att ta av och låtarna hör vi i alla andra program.
Programledarens egna små sketcher till mellansnack ska jag av barmhärtighetsskäl inte fördjupa mig i. Låt mig bara konstatera att om jag skulle presentera det främsta av Sveriges, säg, poeter skulle jag tänka mig noga för innan jag gjorde det med hjälp av mina egna mödosamt ihopknåpade grötrimsdikter.

, , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Spot on! Lågvattenmärket tangeras enbart av TVs humorsatsningar såsom "Roast på Berns" i kanal 5. Uselt! sa Bill..

Lola sa...

Lustigt att du nämnde just Sixtinska kapellet! Därinne får man inte ta kort nämligen, men i hela resten av vatikanmuseerna gick det bra. Gissa vad jag fick med mig för smygbild ut därifrån... Inget snyggt alls, lite suddig mansarm bara.

Agneta sa...

HUR kan man misslyckas?! Rally, Hassan, Mia & Klara mm är ju bland det roligaste som någonsin producerats i svensk radio - det finns ju huuur mycket roligt som helst att ta av! Och så misslyckas de?! Wow, de borde få pris eller inte.

Wolrath sa...

Håller också med. Sällsynt uselt urval och svag presentation. Var är sketcherna ur Rally med den "nyligen stomiopererade", "Gunde röker en vandrande pinne" och klassikern "Gunde skallar en häst"? Tacka vet jag genierna i Klungan som gör Mammas Nya Kille.

Rudolf sa...

Ja, du är inne på sanningen. Om man själv vill vara med så gäller det att det omgivningen inte framstår som alltför lysande. Konspirationsteorin är att programledaren valt ut det sämsta för att själv framstå som rolig.