måndag 25 oktober 2010

Jag tränar som ett djur.

Jag märker att jag allt oftare refererar till saker jag skrivit om tidigare. Det kanske inte är så konstigt efter drygt ettusensexhundra inlägg, och så är fallet även denna gång. I somras skrev jag om min nya GPS-klocka som jag använder för att mäta hur snabbt (hmm...) jag springer. Och som jag också har berättat förut (ältat?) så är mitt självförtroende i träningssammanhang tämligen uselt.
Det är uppenbart att Garmin, som träningsklockan heter, inte bryr sig om att gulla med oss tämligen långsamma löpare i stort behov av uppmuntran.
Hur ska man annars förklara hur de namngett det hastighetsintervallet som jag sorterar in under?

Elefant?! Är det detta djur de vill att jag ska identifiera mig med när jag klunsar runt min hembygd inför öppen ridå? Vad hade de för djurnamnsalternativ innan de bestämde sig? Vårtsvin? Padda? Flodhäst? RÅTTA?!
Fanns det verkligen ingen lite mindre komprometterande art att tillgå? En rar igelkott, kanske? Eller en hamster, för guds skull! Jag hade gärna pipit runt som en söt, men kortbent zoobutiksfavorit istället för att ha det här soundtracket ringande i öronen på min runda:

Vilket jag för övrigt också skrivit om förut.

6 kommentarer:

Nemo sa...

Det är fruktansvärt obegåvat av Garmin att namnge på det sättet - seceillt som elefanten omges av ekorre och kanin.
Dessutom ligger hastighetsintervallet där nästan alla från jazzande motionär till elit d:o ligger... Ehhh... 13,8 km/h är ju för böfveln kilometertider på under 4.30 Det är ytterst få som håller det tempot. Nä, Garmin - gör om, gör rätt

Ingemar Elefant sa...

Vad är det för fel på Elefant?? Funkar ju jättebra! :-)

Fredrik - ordflod.axnet.nu sa...

*Skrattar så jag kiknar* ... underbart elakt av Garmin att namge det intervall de allra flesta motionslöpare antagligen ligger inom till "Elefant". I synnerhet som intervallerna innan och efter är namngivna efter smådjur :-)

Lite snabbt Wikipediande visar dessutom att elefanter normalt sätt inte springer "på riktigt" (galopperar inte) utan har någon travliknande stil där de "springer" med frambenen och "går" med bakbenen?!? ... men man har uppmätt hastigheter upp till 18 km/h i denna stil ... :-D

Anonym sa...

Det var det fräckaste! Byt klocka omedelbart. Jag har en Polar. Den är iallafall inte otrevlig. (Bortsett från att den piper saaatan när man springer för sakta, men det kan man stänga av.) Njut av din träning och av att du är superduktig och låt dig icke nedslås!

Lfthmn sa...

Så himla taskigt på ett sätt (fast jag som inte drabbas garvar ändå inombords).

Men se det från den ljusa sidan, du är ju bara snäppet under kanin och alla vet att kaniner springer jättefort!

Anonym sa...

I like reading your website for the reason that you can constantly get us fresh and cool stuff, I feel that I should at least say a thank you for your hard work.

- Henry