torsdag 7 oktober 2010

Köksrenovering, dag 6, nu börjar det hända grejer.

Vi fastnade ofrivilligt lite extra länge hemma imorse, för bilen tyckte var en bra idé att ha ett urladdat batteri. När vi till sist kom iväg såg det ut så här i köket:
Och när vi kom hem igen efter jobbet hade det hänt massor mer. Luckorna och den extratjocka, hellånga diskbänken var på plats, den hade tagits in i köket via nedervåningens största fönster. Den ser märkligt ut på den här bilden, men det beror på att det både är rödbrun skyddstejp och -papp som täcker den.
Fläktkåpan hade också smugit in, diskret och fint, under ett överskåp.

Den efterlängtade diskmaskinen ser lite råbarkad ut, och det beror på att den kommer att få en integrerad lucka på framsidan och på att frontpanelen inte är monterad än.
Jag blev liiiite bestört när jag öppnade luckan och insåg att det inte var en bestickkorg, utan en bricka som man lägger knivar, gafflar och grejer i. Det känns opraktiskt att inte kunna ställa korgen vid besticklådan när man plockar ur, men det kanske inte är något att hänga upp sig på. Någon som har en uppfattning?

14 kommentarer:

Lotten Bergman sa...

Jag har bara hört gott om bestickbrickan -- man får tydligen en massa extraplats på nedervåningen.

(Men vem tusan har vaaaalt diskmaskin åt er? Har ni inte pillat och klämt och öppnat och stängt alla märken i affärn?)

Ulrika Good sa...

Lotten: Extraplats är förstås bra, men den här brickan har funnits i ganska många år, och den borde ha varit allenarådande om det varit en smash-hit. Så tänker jag. Jag förstår att det låter märkligt att jag inte hade koll på vilken diskmaskin jag valt, men just det momentet (av alla val som skulle göras) gick väldigt snabbt. Jag var mest fokuserad på att den skulle vara tyst (eftersom den står väldigt nära tevesoffan, den vi har idag är så bullrig att vi bara orkar ha på den på nätterna), fick jag den här rekommenderad för mig och slog till.

Ulrika Good sa...

Det är alltså inte tevesoffan som är bullrig, utan den före detta diskmaskinen.

Martina sa...

Vi har bestickbricka (bra ord förresten) sen tre månader tillbaka och till en början så saknade jag bestickkorgen. Nu är jag omvänd! Det tar lite längre tid att fylla på men tömningen går supersnabbt. Bara att rafsa med alla gafflar/skedar/knivar/småskedar på en gång och ner i besticklådan. Så totalen blir tidsvinst! Och hur kul var det egentligen att tömma bestickkorgen?!

Anonym sa...

trivs väldigt bra med min "bricka" man lär sig med tiden att varje bestick har sin plats och då går både i plockandet och ut raffsandet av bara farten. Det är inte heller någon risk för att snubbla över luckan och sätta gaffeln genom handen som min farmor en gång gjorde...

Anonym sa...

Diskmaskinen ser ut att vara likadan som vår (Miele?) och den är verkligen tyst. Bestickbrickan förvånade mig också i början men fördelarna frälste mig (extra plats, man slipper diska om bestick som stått för nära varandra i bestickkorgen, snabb urplockning). Smash-hit för invigda. /C

Anonym sa...

(PS: Är det tragiskt eller intressant att en bestickbricka föranledde mig att skriva min första bloggkommentar? /C)

Ulrika Good sa...

Martina, Anonym och C: Skönt att höra att ni lovprisar bestickbrickan. Hade varit jobbigt om alla sagt: "Å, nej har du torskat på en sån, den är värdelös!" :)
C: Ja, det är en Miele. Och jag tycker det är mer intressant än tragiskt. :)

Margherita sa...

Brickan är bra. Man kan sortera grejerna när man lägger i de och sen bara ta en näve med alla gafflar och en näve med alla knivar och gå till lådan med de.
Det blir fint.

Betty sa...

Vi har bestickbricka på maskinerna på jobbet, funkar faktiskt jättebra, supersnabbt att plocka ur, och mindre kladdigt att plocka i :)

ksth sa...

Om ni inte redan har bestämt annat användningsområde för lådan bredvid bestickbrickan, kan det kanske vara en idé att ha besticken där. Då hanteras ju problemet i din post om att du ville ställa korgen vid lådan. Har annars ingen uppfattning om bricka resp. korg, vi har en gammalmodig korg.

Ulrika Good sa...

Margherita och Betty: Gott att höra!

Ksth; Bredvid diskmaskinen finns diskhon och skåpet under diskhon. Inga bestick där alltså ;).

Potatishäxan sa...

Det är världens bästa lösning, den där bestickbrickan. Vi hade en sån i den gamla diskmaskin och när vi bytte kunde vi inte tänka oss någon annan. Så vi betalade dubbel sp mycket för att få en Miele-maskin mot vad en Ikea/Whirlpool hade kostat. Men den är skitBRA. Rolls royce of the diskwashers ;)

karibien sa...

Vi köpte ny diskmaskin för några månader sedan och pillade, klämde, öppnade och stängde en himla massa diskmaskiner. Vi var nära att köpa en sån med bricka - tills vi tog med oss ett testkit i form av tallrik, djuptallrik och glas till butiken.

Det rymdes inte. Att övre korgen är höj- och sänkbar räckte inte. Det gick inte att klämma in våra vardagstallrikar och de höga vardagsglasen - bestickbrickan stal nödvändigt utrymme. Och det är inte pizzatallrikar och ölsejdlar utan högst ordinära Ikeaprylar. Små 20-30 cl glas var inga problem, men 35 och 40 cl gick inte. Då läsk/vatten med massa is och caffè latte dricks mest varje dag i vårt hus blev det en annan diskmaskin.

Ett tips till diskmaskinsköpare alltså - kolla att den servis du använder ryms och står bra!