lördag 9 oktober 2010

Köksrenovering, dag 7, funktionsdugligt kök!

Våra tidigare, mer eller mindre, katastrofala erfarenheter av hantverkare gör att jag knappt tror det är sant när saker och ting blir klara tidigare än vad vi räknat med. Förra hösten/vintern/våren var vi utan badrum i absurt många månader och nu fungerar blandare, diskmaskin, spishäll och ugn efter femte dagen med köksbygge.
Dock var slangarna som skulle kopplas in i avfallskvarnen fel, så vi får vänta några dagar till på att den ska fungera. Väggen bakom diskbänken är än så länge bara gipsskivor som vi ska spackla idag. Sedan funderar vi på att måla dem i en klatchig kulör och sätta en glasskiva framför. Det känns som om köket behöver en färginjektion och med målarfärg kan vi som bekant måla över om vi tröttnar.
Vi är extremt nöjda med den maffelimaffiga diskbänken som går från vägg till vägg.
En fin induktionshäll är svindlande lyxigt efter att ha harvat med vår gamla fulspis i en herrans massa år.

För att inte tala om en inbyggd varmluftsugn i perfekt titthöjd.
På det än så länge tomma bänkskåpet bredvid ugnen kommer det att hamna en grå bänkskiva i ett material som heter Silestone.
Förutom spackling ska vi ägna oss åt att packa upp alla flyttkartongerna med köksprylar och skafferiinehåll idag. Väldigt mycket roligare än att packa ned dem.

2 kommentarer:

Agneta sa...

Rejäl diskbänk! Det gillar jag. Valde mellan stor sådan eller laminatbänkar - jag vill kunna slappa med vatten utan att någon trä blir murket (som i vårt förra kök, herregud vad jag torkade och torkade vår oljade bänk)

Ska bli spännande att följa renoveringen!

mikebike sa...

Åhhh nytt kök. det är en våt dröm just nu. Hatar mitt kök.