söndag 3 oktober 2010

Köksrenovering, dag 1, demolering.

Igår morse mobiliserade vi hela den trötta, men förstärkta familjen (Fridas kille Ludde var med) i det gamla slitna köket. Sedan började vi packa ner alla köksskåpens innehåll i flyttkartonger. Det som inte slängdes, det vill säga. För som vanligt undrade jag varför vi har femtio-sextio procent skit i våra väldigt begränsade förvaringsutrymmen. Så även i kökets alla skåp och lådor. Jag blev riktigt släng-hög. Inte så att jag förvandlades till en skräphög, utan jag blev hög av att slänga alla dålig, fula och helt onödiga prylar som låg och tryckte på hyllorna.
Två andra som blev lite höga var Jonathan och Ludde som, så småningom, fick ta sig an den aggressionsförlösande uppgiften att slå sönder de gamla, nedskruvade skåpsinredningarna.

När vi satte punkt för dagens arbete var köket i princip ett minne blott. Idag ska de sista kakelplattorna bort, kyl och frys flyttas och så ska vi städa. Inte så betungande.
Så nu lever vi någon slags campingliv utan spis, diskbänk och diskmaskin. Maten (smörgås eller take away) äts i soffan och disken diskas i handfatet på toa.
Helt ok, faktiskt. Så länge tidsplanen på två veckor inte spräcks, det vill säga.
Imorgon kommer hantverkarna och då börjar det betydligt mer intressanta uppbyggnadsarbetet.

, ,

6 kommentarer:

Potatishäxan sa...

Härligt att slänga!! Vi gjorde nytt kök för två år sen, det var ljuvligt tomt i skåpen. Ett tag. Nu är de fulla igen.

Vi gjorde gästtoan samtidigt. Hela den lilla bottenvåningen var en byggplats i 14 dar. Vi kunde bara vara där uppe. Barnen fick kräksjuks och jag fick flytta hem till mamma med dem medan mannen och kompisen byggde kök. Det var långa två veckor. Men tidsplanen höll.

Lycka till!!

Köxshäxan sa...

Kul att följa det som händer, men jag sitter här och undrar...
hur funkar detta med nyopererade Johans händer?!! !

Ulrika Good sa...

Potatishäxan: Fy, vilken dålig timing på kräksjukan! Men skönt att höra att er tidsplan höll.

Kökshäxan: Det går så där. Det hade inte funkat utan hjälp av tre starka ungdomar.

Lotten Bergman sa...

Nämen vänta hoho, bilder på det som slängdes! Slänghögar och du som står bredvid, alldeles släng-hög vill jag se.

(Och kom igen nu: skiten bakom spisen?)

Ulrika Good sa...

Lotten: Ok. Jag får ändra strategi för dokumentationsplåtandet. Jag kunde exempelvis plåtat allt som krafsades ut under den tidigare otillgängliga fönsterbänksbrädorna. Där hade femtusen mynt (de flesta utgångna) och sexhundra pennor ramlat ned genom åren. Tillsammans med sex kilo sågspån. Och där katten Maggan sedan kröp in och kom ut som en dammig sågspånstuss.

Lotten Bergman sa...

Just det: klegg, stök och detaljer!