måndag 11 oktober 2010

Köksrenovering, dag 10, reclaiming the kitchen.

Det är ingen enorm skillnad som har skett idag, jämfört med i fredags, och nu kommer det bli en paus på några dagar innan de riktiga slangarna till avfallskvarnen behagar dyka upp och de slutgiltiga elektrikerna och rörmokarna med dem. Men det är bra nära ett färdigt kök! Med våra grejer i lådor och på skåpshyllor. Och vi (det vill säga Johan) har lagat de första middagarna i detta mästerverk, något som han beskrev som en sann njutning.
Belysningen ska kopplas in och så ska väggen bakom diskbänken fixas klart. Jag hittade en bild på en assnygg, ljust turkosfärgad glasskiva i Sköna Hem idag. En sådan vill jag ha! Imorgon ska jag luska reda på vad den kom ifrån. Hoppas den går att tillverka i tillräcklig längd för att täcka hela väggen i ett stycke.
Bänkskivan som ska ligga på underskåpet bredvid ugnen har inte kunnat beställas förrän idag, när alla mått var fastställda, så den dröjer ett tag till. Det vita skåpet som skymtar i bakgrunden rymmer en himla massa glas och porslin, vilket är bra, men den passar inte alls i stilen längre. Dess framtida öde är än så länge osäkert.

Kyl och frys är på plats, vilket känns ofattbart lyxigt efter en och en halv vecka med dessa centrala pjäser placerade längst bort i vardagsrummet, vilket inneburit ett evigt kutande med smörbyttor och mjölkpaket. Här ska tak- och fotlister sättas tillbaka på plats innan det blir tipp-topp-färdigt.
När det är helt klart lovar jag att göra ett inlägg som inte bygger på fula snapshots i för starkt blixtljus, utan på lite mer smakfullt stylade och komponerade bilder. Och så ska jag redovisa varifrån grejerna kommer.


, , ,

6 kommentarer:

Potatishäxan sa...

SNYGGT!

Lucas sa...

Tjusigt!

Håller med om att skåpet måste bort, bör ersättas med något som inte har glasdörrar. Vitrinskåp överlag är något för 40-talister och äldre...

Margherita sa...

Wow! Snyggt kök!
Om ni vill göra er av med skåpet tar jag det hemskt gärna! Är en 80-talist med studentbudget och försmak för gammalt.

Susanne sa...

Kan det vara Enamello? Tack för din otroligt träffsäkra blogg!

Ulrika Good sa...

Margherita: Jag lovar att återkomma om vi beslutar oss för att göra oss av med gamm-skåpet.

Susanne: Jag har kollat på Enamello, och de har en mintgrön färg som är helt ok, men ingen turkos. Om det är väldigt dålig färgåtergivning i tidningen skulle det kunna vara den, men jag tvivlar :).

Ulrika Good sa...

...och tack, Susanne, för de snälla orden!