torsdag 27 december 2007

Läkemedel som börjar på re-

När Jonathan var sjuk häromdagen och hade hög feber så fick han en slags vätskeersättning. Då kom jag och tänka på en gång för något år sedan när Johan var jättedålig, fast den gången i maginfluensa. Vi snackar Kräksjuka med stort K.
När han var som sämst ringde jag hans storasyster, som är läkare, för att få lite goda råd. Medan jag talade med henne i telefonen hörde jag en svag och ynklig röst inifrån Johans sjuksäng: ”Fråga om jag ska ta Regain”.
Med tanke på hur Johan ser ut på huvudet kunde jag inte annat än stilla undra om det inte var lite sent påtänkt och varför just denna fråga blev prioriterad i denna eländiga stund.


Regain är ett medel mot håravfall.

Lite sent påtänkt.


Han menade förstås Resorb, som vätskeersättningen heter.

Andra bloggar om: , , ,

4 kommentarer:

Rebecca sa...

haha!

Påminner mig om en gång då en vän ringde och frågade om namnet på ett bra läppgrejs. Hon stod i en affär och skulle fråga. "Cervix" svarade jag självklart och hon tackade och vi lade på.

Lite senare slog det mig: det heter ju Carmex! Cervix är livmoderhals på latin.

(ja, jag var gravid vid tiden för samtalet)

Anonym sa...

Hahaha, men. Använder han sånt? Regain? Eftersom han hade sån koll? ;o)

Ulrika Good sa...

Nej, han är inte ett dugg fåfäng med sin kala skult. Men han har väl sett reklamfilm för medlet i fråga.

Ulrika Good sa...

Rebecca: *pratar på bred göteborgska* Cervix, det måste la vara en smet för livmodermunnen.