onsdag 26 december 2007

På minuten 3.0

Något av det bästa jag vet på semestern är att lyssna på riktigt bra radioprogram. Och med den fantastiska uppfinningen podradion öppnade sig möjligheten att lyssna på "Spanarna", "Roll on" eller varför inte "Sommar" när än andan faller på.
Den här semestern har mina barn upptäckt "På minuten"; det klassiska programmet som en gång i tiden hade panelmedlemmar som Margaretha Krook, Stig Järrel och Hasse Alfredsson. Idag är det förstås andra kända och roliga människor som försöker prata oavbrutet i en hel minut utan att staka sig, tveka eller lämna ämnet.
Dom (barnen) har väldigt olika uppfattning om panelmedelmmarnas insatser. Frida tycker att Hans Rosenfeldt är bäst och att Peter Settman är sämst. (Hon tycker dessutom att domaren favoriserar Kajsa Ingemarsson.)
Jonathan tycker att Pia Johansson är bäst och den sämste är enligt hans åsikt Hans Rosenfeldt ("Han är bra på att prata men säger bara tråkiga saker).
Annars har jag funderat en hel del på annandagen 2004 idag. Hur hade jag reagerat om jag sett vågen i fjärran? Hade jag insett faran? Förmodligen inte ett dugg.
Med det var extra lätt att sätta sig in in de Tsunamidrabbades situation en dag som idag.
Och en vidrigare situation är nog svårt att föreställa sig.


Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Nemo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.