onsdag 20 maj 2009

Reklamen som får mig att rösta i Europaparlamentsvalet

Det är klart man springer till valurnan efter att ha sett det här.
Man vill ju för allt i världen inte vara en pyttipannastekare.

Tonläget i den här annonsen säger en del om hur stort allvar politikerna själva tar det här valet på. Eller?

, , ,

16 kommentarer:

Mattias sa...

Självklart under all kritik. Vem kom på idén att använda sig av "Alla-barnen-ramsor"? Och vem köpte den? Vidare kan man undra vem som är målgruppen: dagens unga (som mig veterligen har övergett dessa ramsor) eller de som höll på med ramsorna när de gick på lågstadiet?

Jetmira sa...

Förmodligen så försökte de visa en mänskligare sida av sig själva, men vem försöker de lura? Politiker är inte mänskliga! Jag undrar vilken byrå detta var...

lisa lightning sa...

Hahahahahahahahaha! Det här är ju roligt! Sinnessjukt, men riktigt kul. Hela svenska folket tilltalas som en dagisgrupp. Härligt!

Anonym sa...

När jag har tråkigt brukar jag börja prata med göteborgsdialekt. Då blir man genast på bättre humör. :)

Ja, den var konstig. Och jag tycker inte att någon har lyckats berätta VARFÖR jag ska rösta. Ska jag tänka partipolitiskt eller se det ur ett svenskt perspektiv? De utgår ifrån att alla intresserar sig och har koll. Och så är det ju inte. Röstdeltagandet kommer att bevisa detta.

Pontus sa...

Jag gillar pyttipanna. Betyder det att jag inte får rösta nu?

Åsa Dahlqvist sa...

På byrån:

Målet är att få fler att rösta. Det kan ju inte bero på att de undrar över om det verkligen gör någon skillnad om de röstar eller inte. Det måste vara den här typiska latheten som kännetecknar den svenska röstberättigade befolkningen!

Se till att få upp dem ur sofforna nu! Helst med lite humor som alla förstår! Det ska vara skôj och rösta!

Anonym sa...

Tråkigt att behöva se sådant. Känns lite som om Piratpartiet är det enda som tar valet på allvar. Andra partier kommer med sånt som på bilden, andra kör på "Inga gnällspikar i EU!", "Vi gillar EU - och därför ska vi sitta där!"

Tråkigt att inget parti kan riktigt motivera VARFÖR de ska sitta i EU utöver att dom enbart gillar det... Moderaternas t.ex "Jag vill förändra EU. Jag röstar Moderat!". Visst fan vill man gå och rösta på dom då!!... eller?

Kom med KONKRETA argument VARFÖR man just ska rösta på det partiet. Hitills är det enbart Piratpartiet som gjort det...

Anonym sa...

SHIT! Nu är det allvar, rösta eller steka pytt..

Bonaparte sa...

nästa gång någon frågar mig varför jag inte röstade i Europaparlamentsvalet blir mitt svar "nej, jag stekte pyttipanna istället."

Beelzebjörn sa...

Minns när S skickade videokasetter till förstagångsväljare där käcka ungdomar talade om varför de tyckte det var ballt att rö(s)ta...
Lågvattenmärke.

Vilken PR-firma som än framställt den där kampanjen går förmodligen med bruna papperspåsar på huvudet idag. Det skulle jag gjort, iaf, om jag satt mitt namn på det där.

Anonym sa...

Alla barnen skiter i EU utom Lage, han försörjer sig på jordbruksbidrage'.

Ingen vill ha Lissabonfördraget utom Sarkozy, han vill avskaffa demokrati.

Dammråttan sa...

MEN då slipper ju jag ;)

Hasse sa...

Ja den va rätt kass!

Själv ska jag rösta av en enda anledning och det är för att Pirat Partiet ställer upp. En röst på dom är en proteströst mot idiotiska lagar som ipred och fra, jävla fascist lagar...

Anonym sa...

"- Vi hoppas att lite humor och snygg färg och form ska få göteborgarna att känna sig manade att utnyttja sin demokratiska möjlighet och gå och rösta, säger Bill Werngren,chef för valnämndens kansli i Göteborgs Stad."

http://www.vartgoteborg.se/prod/sk/vargotnu.nsf/1/ovrigt,kampanj_pa_stan_ska_fa_fler_goteborgare_att_rosta

Ludvig Ericson sa...

Men herregud. Det är ju ett försök att trivialisera röstandet så det känns jordnära.

Precis samma sak som hände under 1960-1970 med du-reformen - bemötande.

Tycker den var rolig.

Ulrika Good sa...

Ludvig E: Man lyckas trivialisera det så till den milda grad att det känns både banalt och oseriöst.