tisdag 2 december 2008

Häng med på Lottens julkalender.

Det är nu jag börjar skämmas ordentligt över att jag varit en sådan usel bokläsare det senaste året. Jag har ju suttit och hängt över den här och andras bloggar istället för över den samtida litteraturen.
En som dock hinner blogga, läsa alla böcker som finns, ta hand om fem barn, spela basket jämt, vara universums mäktigaste språkpolis, intervjua kändisar i radion och dessutom göra både frågor och svar till en skojig adventskalender är Lotten.
Och igår drogs årets upplaga av kalendern igång.
Jag var inte med förra året, men jag har uppfattat att Lotten varje dag skriver ett stycke som om hon var någon fiktiv eller verklig figur: "Författare, seriefigur, tv-nisse, känd bloggare eller vad som helst. Ibland är det stilen som är förändrad, ibland är det handlingen. Ibland är allt förändrat men ändå texten fullproppad med ledtrådar som ju leder er på rätt håll."
Svaret på gårdagens "lucka" skulle vara Fay Weldon och det hade jag inte fattat om du så slagit ihjäl mig. Men det fanns det andra som gjorde.
För ögonblicket har inte lucka två öppnats än, men om jag känner Lotten rätt så sker det väldigt strax.

, ,

2 kommentarer:

Badankornas Befrielsearmé sa...

Hur ser det ut i ditt badkar?

Lotten Bergman sa...

Pssst. Man kan vara hur obeläst som helst -- det finns massa, massa Googlevänliga ledtrådar insprängda i hemlisbloggarna.

(Och här har du en till som inte läser böcker längre. Men bloggbelästa är vi!)