onsdag 11 mars 2009

Snart lägger kärleksbåten till i Göteborg.

På fredag ska jag på en grej på nattklubben Trädgår´n i Göteborg.
Loveboat heter tillställningen, och beskrivs så här på hemsidan: Här träffas alla 40+ som upplevde live "The Golden years of disco" 1975 - 1985.
(Och där ser jag hur alla unga och trendöverkänsliga reklamkollegor kollektivt för sina kräksfingrar till munnen.)
Men, va fan. Jag tänker ha skitkul. Jag hade gör-roligt när jag gick på Déjà Vu, Yaki-Da, Bacchus och Kåren en gång i tiden. Kan man återskapa en smula av det med hjälp av samma klientel (om än lite gråare och tjockare) är det helt underbart. Och vem kan förneka att The Golden years of disco producerade den perfekta partymusiken?
Innan kärleksbåten lämnar kajen ska femtio pers i min bekantskapskrets (om man tänjer den till bristningsgränsen och lite till) äta middag på lokal, något som för övrigt knappt hade kommit till stånd om det inte hade varit för Facebooks gruppfunktion. Vem orkar administrera en sådan sak via mail och telefonsamtal?
Det är en annan spaning, förresten. Att folk från The Golden years of disco blir allt mer frekventa på Facebook.
Inte bara medie-, PR- och reklammänniskor, utan helt andra yrkeskategorier. En ny våg av 40–50-åringar som (lite motvilligt, kanske) insett att det inte bara är deras barn som har glädje av att finnas på Fejjan.
En glädje som är så stor att jag mer eller mindre kan lova att det kommer att läggas upp foton och kommentarer efter Loveboat i helgen, nästan som om om vi var tillbaka i The Golden years of disco igen.
Åldersmässigt, alltså.
Fast den här gången är vi reggade på Facebook.

, , , , ,

12 kommentarer:

Anonym sa...

Mitt i prick!!
Välkommen på fredag!!

// Peter Källström

Ulrika Good sa...

Peter: Tack! Det ska, som sagt, bli skitkul!

Anonym sa...

Jag tycker det låter underbart jag. Have fun girl!

ps. En insikt. När jag läser dina inlägg så har det ju alltid varit med min egen röst i huvudet . Tills nu. Görroligt. Det kan man bara läsa på göteborgska. Jag inser att denna insikt inte är en av de djupaste tankar jag tänkt. Men ändå. Jag blev lite glad på något vis.

lord Fredruk sa...

Klart du ska gå och ha sketroligt. Önskar att jag vore fem år äldre och fick hänga med. Jag lyckades ändå sneaka in på fyra av fem.

Anjo sa...

Här har du en reklamare som inte kräks. Kul grej. Jag väntar fortfarande på när något liknande händer med oss Stone Roses-freaks.

Kåren... Ja, där har man haft mycket kul.

Anonym sa...

Låter kanonkul. 70-talet hade bästa partymusiken (och tyvärr kanske fulaste modet...). Vi hade 70-talstema på avslutningsfesten på en stor europeisk konferens förra året och man hann inte ens servera desserten innan folk var uppe på borden och dansade.

Apropå FB - du har väl noterat http://www.facebook.com/inbox/?ref=mb#/group.php?gid=5679569429&ref=ts

Åsa Dahlqvist sa...

Bara ni inte börjar bugga så...

Anonym sa...

Världstrenden bekräftar din spaning fru Good: http://mindpark.se/2009/03/10/facebook-inte-bara-for-kidsen/

Anonym sa...

hahahaha, OML dit skall min mamma haha, oh hennes vännina med make hahaha, min morbror kommer vara DJ o någon till vakt, herre hahahahahaha.... Hoppas nu inte du känner dem....

Anonym sa...

Såå himla häftigt - vill oxå gå, skit i ålder och allt annat bla.bla.bla. Bara namnet och beskrivnignen låter superlockande. Ha en superrolig kväll.

Kram
Monkan :-)

Anonym sa...

Klockrent! jag var på jordens konsert med Still Around förra våren. Bara en massa medelålders sköningar som dansade och hade kul och drack öl direkt ur flaskan.... Gasa på bara!!!

Anonym sa...

Härligt. Att jobba med reklam och öppet säga att
man tycker om disco. Så befriande. Precis som din
tidigare beskrivning av fredagskvällarna med "På
spåret". Så skönt att misiksmaken inte behöver vara
något outgivet band med 4 lyssnare. Eller att de enda
TV-program man ser är smala kulturprogram.
Jag tror ju att man är en bättre reklamarbetare om man förstår sina kunders kunder som påfallande ofta
gillar disco och älskar att se På spåret.