söndag 29 mars 2009

Power Shot, my ass!

Creedencekvällen med Free Electric Band på Blomstermåla (inklusive syster, svåger och kompis lillebrolla) blev så där lyckad som jag hoppats på igår. När den dessutom följts upp av en helt sanslöst vårig dag där solen bara vräkt ner, känner man verkligen hur livet återvänder på allvar.
Enda skräpet i det vårrusiga glaset är att jag filmade en del igår för att kunna visa dig hur schyst det lät. Först blev det så här:

Så långt frid och fröjd.
Men sedan filmade jag min syrra Mia när hon helt suveränt leadsjöng en låt. Den filmen, visade det sig när jag laddat in den i datorn, hade förvandlats till en två sekunders (från ursprungliga två minuter) snutt där hela förloppet gick i racerfart, utan ljud.
W-T-jävla-F? Vad kan ha hänt? Finns det någon teknikkunnig människa i den här delen av cybergalaxen som kan förklara? (Att hoppas på att filen går att fixa antar jag är att hoppas på det orimliga, eftersom det verkar som om datan helt enkelt fattas, men om det skulle gå lovar jag evig tacksamhet och berömmelse till den som kan lösa det.)
Så här såg hon (och Olle-brollan) ut i alla fall:

, , , , ,

7 kommentarer:

Stellan sa...

Spejsat. det låter som om någon inställning i luren flippat ur. Hur stor är själva filen i mb? Går det att kolla på klippet i telefonen?

Ulrika Good sa...

Stellan: Det var ingen telefon. Det var en riktig fiiinkamera! Och filen är bara på 2,8 mb, redan raderad från kameran. Suck!

Mia sa...

Det var väl nedrans otur att när rockmorsan kravlat upp på scen så pajar tekniken.
Men tack för ett gott försök och glada
omdömen.

Syrran

Stellan sa...

Låter riktigt skumt. Men om filen är på 2,8 mb så är det nog som du säger, att det inte finns mer data än så.
Skittrist! Verkligen.

Stellan sa...

Låter riktigt skumt. Men om filen är på 2,8 mb så är det nog som du säger, att det inte finns mer data än så.
Skittrist! Verkligen.

Stellan sa...

Värst vad jag upprepar mig, då…

Piakarin sa...

Jag har lyckats med precis samma grej på min canon ixus.. var på workshop med en riktigt grym kille och skulle spela in på slutet för att komma ihåg hur låtarna gick.. när jag kom hem hade jag lyckats ändra en inställning så att kameran tog typ en bild i sekunden eller var femte sekund eller nåt sånt.. då blir det inte mycket till film.. och verkligen inget ljud... låter väldigt troligt att samma sak har hänt dig :( trist men sant.