torsdag 10 april 2008

Andra varvet runt för snötvättat

När jag var inne på Weekday såg jag att sådana här jeans ingår i Cheap Mondays vårkollektion:

För att inte tala om dom här:

Snötvättat.
En åttiotalsrelik som hånats i decennier har nu rest sig ur askan och gjort comeback på trendiga rumpor.

I somras slog de här solglasögonen igenom på allvar. Igen.

Ray Ban Wayfarers.

Och i veckan träffade jag en mycket trendig ung man som hade pösiga kostymbyxor med rejäla framveck och morotsben.

Problemet är att uppstekta trender sällan funkar för oss som varit med förra varvet och inte hämtat oss riktigt än. Sätt ett par pösiga framvecksbrallor på en man som är född före 1960 och det kommer förmodligen se ut som om han aldrig tagit av sig dem. Som om han inte fattat att den smala silhuetten existerat.
Ray Bans kan ha samma effekt om övrig styling inte är väldigt tydlig.

Eller ta de snötvättade jeansen. Att bära ett på sådana har i evigheter som sagt varit detsamma som att säga: "Hej, jag är en allmänt trashig tönt och har total nollkoll på läget. Kort sagt – ett modemässigt skämt."
Då sitter det väldigt långt inne att börja se på dem som något hett som får mig att se trendig ut.

Jag tror jag hoppar dem den här gången.

Men man ska aldrig säga aldrig när det kommer till trender. Snart kanske jag sitter där på min snötvättade bak och tycker att jag är jättefin. Lika fin som Iron Maiden var –88:

Fashion icons?

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nej åhnej. Inte snötvättat. Det var tveksamt redan på åttiotalet. "Turkblekta" jeans kallades de förresten när jag gick på högstadiet.
Mjukisbyxorna har för övrigt aldrig försvunnit. De bara går upp i rök när kidsen går ur gymnasiet eller börjar jobba. Sen jag började åka kollektivt ser jag mjukisbrallan överallt. Man slås då av tanken att ingenting har hänt.
Som avslutning vill jag skicka en stålhättad känga i skrevet på den som kom på att det var snyggt med stuprör. Jag vill ha utsvängt tillbaka. Ska det vara så jävla svårt?

Ulrika Good sa...

Utsvängt är tungt tillbaka. Fast kanske bara för tjejer.