tisdag 22 april 2008

Kändisar, lär av Kjell Bergqvist

I den senaste reklamfilmen för Eniro dyker Kjell Bergqvist upp som inhoppare för den lilla trolliknande Eniroflickan i den gula klänningen. Hon är sjuk och han ställer upp, i klänning och allt, för, som han säger: "Jag gör vad som helst för pengar."

Genom att ställa upp i den filmen visar han prov på två saker:
En skön självdistans och ett schyst omdöme när det gäller att välja produktioner att ställa upp i.
Kul och välproducerad produktion = cred och respekt (utöver stålarna).
Trist och töntig = hån och förakt (vilket i längden förmodligen leder till mindre stålar).UPDATE I kommentarerna gjorde någon mig uppmärksam på den här varianten: http://www.youtube.com/watch?v=vN9LPp5ig9w
Det är exakt samma film, fast här vägrar Kjell att bära klänning och säger att dom ska ringa 118 118 för att hitta någon annan. Kan det vara så att det var så här filmen var tänkt att vara? Men så lajade man fram den andra under gång, och kom på att den var sjukt mycket roligare? (Väldigt bra jobbat att sälja in den versionen istället, i så fall.)
Är det någon som vet?
UPDATE 2 Nu visar det sig att det finns TRE versioner av exakt samma film. Hm. Då kanske inte mina teorier håller längre...

, , , , , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=vN9LPp5ig9w

:)

Anonym sa...

lysande!
jag råkar veta att Kjell Bergqvist är grymt bra på inspelningsplats. Sätter det nästan alltid på första tagningen och är trevlig och professionell.

Anonym sa...

Jag har sett nr2 på tv. Men inte nr1.
Kjell leverar i båda.

Anonym sa...

Båda visas på TV. Såg dem första gången i helgen om jag inte minns helt fel...

Ulrika Good sa...

Ok, då vet vi att båda sänds i tv. Kan det vara så att det var kundens kompromiss? "Ok, ni får köra den när han går med på att ha på sig klänningen, men bara om ni sänder den andra ibland."
Varför skulle dom annars vara precis likadana i övrigt? Det är ju ingen serie där den andra tar vid där den första slutar.

Anonym sa...

Om du tittar på Youtube så finns det ju faktiskt TRE varianter. En där han vägrar, den som du hade här och så en där han funderar om inte klänningen är för liten och sen säger han bara "Vi provar väl då" och tar klänningen och går. Det kanske helt enkelt är så att man gjort en massa varianter för att det ska bli roligare att se den. Jag spyr på reklamfilmer som tjatar om samma sak hela tiden så det är väl ett bra grepp?! :)

Anonym sa...

Hej!

Enligt manuset så är den "riktiga" den när kjell går och byter om till klänningen... Jag var på inspelningsplatsen dagen efter Kjell bergqvist för att spela in ytterligare en reklamfilm för eniro. Jag spelar praoelev i reklamen för "supersök" som för övrigt startar vilken dag som helst nu..
Min teori är att Felix Herngren helt enkelt ville prova att göra den på olika sätt, och att alla blev bra. /praoeleven på ENIRO.

MJ Caboose sa...

Är det inte så enkelt att ha en eller fler udda varianter av en reklamfilm ökar uppmärksamheten. Detta är ju knappast första reklamfilmen som gör så.
För övrigt en bra reklamfilm imo.