söndag 14 september 2008

Change of subject

Ett raskt inlägg för att flytta fokus från den usla ordvitsen i förra inlägget.
Jag ber om ursäkt för den.
Det ska inte upprepas.
Kanske.
Lotten skriver (bland annat) om fimen Pingvinresan.
I original heter den Le marche de l'empereur.
Empereur
är det franska ordet för kejsarpingvin.
Och kejsare.
Det fick mig att tänka på en fruktansvärt kul reklamfilm för Canal+ som vi gärna kan titta på igen.

, , ,

11 kommentarer:

Nemo sa...

Den filmsnutten vägde med råge upp den usla vitsen. Tips! Sänd in den till Sure Hegerfors. Han har emellanåt spalten "otroligt dåliga vitsar från läsekretsen."

Som bonus kan du skicka med:

-Det va la ett jevla tjôt om vad den nya fottbollsarenan ska heta..eller?
-Ja, det borde änna va klart...eller.
Kadavret.
- ???
-Ligger ju breve Jur-i-diken, änna, då va?

Ulrika Good sa...

Nemo: Jag tror inte jag ska skicka den någonstans. Förutom in i evig glömska.
(Fast din var nästan ännu sämre ;-))

Lotten Bergman sa...

Tack för tipset om reklamfilmen -- jag tycker att den var fantastiskt bra!

Jag är så insnöad (pun intended, tyvärr) på pingviner nu att jag vill sy mig en äkta pingvinklänning. Men pingvinernas gula kindfläckar hamnar i min fantasi liksom i armhålshöjd. Läckert.

Anonym sa...

Jag tyckte vitsen var bra:)

Anonym sa...

Ha ha! Reklamfilmen var riktigt riktigt rolig! Det kändes ungefär som att de filmade mitt huvud mellan varven när det är lite för mycket att hålla reda på och kopplingarna inte riktigt fungerar som de ska. :-)

Åsk Dabitch sa...

Just den filmen älskar jag och jag minns hur jag fick den. Kontaktade byrån om filmen och sa att jag ville posta den på adland och skriva om den. Efter mycket emailande fram och tillbaka fick jag lova dyrt ochheligt att göra filmen "o-sparbar2, vilket jag gjorde. Ingen fick på några som helst villkor ladda ned och sprida filmen vidare. Det tog ungefär en vecka av emailande hit och dit innan jag slutligen fick den och stolt postade den varpå folk blev sura över att den inte gick att ladda ned (typisk va?) så konversationen koncentrerade sig på just det istället för på hur ball filmen är - synd!

kolla får ni se: http://commercial-archive.com/node/132286

Numera sprids den vidare utan att någon bryr sig vilket ovan youtube länk bevisar. What, me bitter? ;)

Anonym sa...

Hahaha, klockren, har faktiskt aldrig sett den.
Kom precis fram under stenen... ;-)

Ulrika Good sa...

Åsk: Jag fattar inte varför man gör en reklamfilm och sedan vill vara så snål och hemlig med den? Samtidigt som man gör virals som man vill ha så stor spridning på som möjligt.
Men visst är den underbar? Det är en av mina all time favorites.

Dabitch sa...

Ett ord - Skåderspelarlöner.

Om skådespelaren agerar i en reklamfilm som visas i en kort tid på TV så får de betalt för den tiden (Tretton veckor brukar SAG defaultskontrakt vara). Om filmen skall visas på internet skall mer betalt till.

Har man inget intresse av att roa hela planeten med filmen utan vill faktiskt bara komma åt den målgrupp man pratar med så arrar man självklart inte mer betalt åt alla för "internetvisning" - för hur värdelöst är inte det i kundens ögon?

Då kan man också behöva vakta lite på filmen när den väl lägga på nätet. Att exempelvis D&AD eller Lürzers archive har filmen är inte köpt media utan skryt i tradepress respektive tävling för pris fattar alla och det är undantaget från att behöva betala hela filmgänget en gång till.

Men om man bevisligen låtit filmen glida runt hur som haver kan man faktiskt vänta sig en stämning, som när alla skådisar i "Truth in advertising" filmen surade över att den blev en enorm viral och de hade bara fått kaffe som ersättning för sitt jobb och stämde bolaget. Eller som "I feel great" nutragrain skådisarna stämde det produktionsbolaget av ungefär samma anledning.

Så jag klandrar dem inte för att kolla att jag spelar rätt.

(man vill kanske lägga extra pengar på ting som får filmen att se bättre ut inom den budget man har istället för att ge alla skådisar mer i lön om man nu inte tjänar några fler kunder till kunden - I detta fall Canalplus - på det)

Men det är många som resonerar så som du.

Dabitch sa...

Och med virals så har man redan förhandlat kontraktet med det som utgångspunkt, såklart.

Ulrika Good sa...

Dabitch: Jag har faktiskt aldrig tänkt på rättigheter för att visa på YouTube och liknande. Så är det förstås.
Och apropå Truth in Advertising, den har jag lagt ut här. Se den om du inte har gjort det.