torsdag 11 september 2008

Kalla mej gärna partisk

men Frida var ute och plåtade idag, och jag tycker det blev fint, jag.

Efter det satt vi och såg på gamla familjevideor.
Partisk eller ej, men jag drog i alla fall slutsatsen att Frida var ett omåttligt begåvat barn när hon vid 20 månaders ålder sa: "Ta av dej mössan!" till tomten.

Tidigare i dag var jag och hälsade på min pappa.
Han mår inte så bra just nu, så han bor på ett sjukhem.
När jag var i tio-tolvårsåldern och mina kompisars farsor lyssnade på... eh, ingenting (möjligen James Last eller Trio me´Bumba) då lyssnade min pappa på Pink Floyd och Genesis.
Idag får han lyssna på dragspel.
För det är det som bjuds på vårdhemmet.
Ålderdomen är inte vad den varit.
Undra när det ska gå upp för åldringsvården.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nä, nä inte alls. Det är faktiskt rent objektivt en fin bild med kort skärpedjup och vackert kvällsljus. Med subjektiv vinkel å allt. Inte så lätt att få kort skärpedjup nuförtiden med digitalkamerors små sensorer.

Björn-And-Ren.

Nemo sa...

Vacker bild!

Jodu... det där med ålderdomen.
Är nog inne på att Köttberget håller på att bädda för förändring.

Jag gjorde en illa genomförd spaning på det här;
http://12steg.blogspot.com/2008/05/avundsjuka-pensionrer.html

Ulrika Good sa...

Mr Rebusname: Åh, när DU säger så vet jag att det är sant. Nu kommer jag att bli odräglig idag.
Har du förresten hittat det här? Copywritern som sadlade om sin reklamhäst och blev fotograf.

Nemo: Inte alls illa genomförd. Skarp och rolig.

Anonym sa...

Två saker.

Bra bild. Ögat leds in och det blir dramatiskt värre. Hälsa Abbes pappa att jag har beställt en vidvinkelglugg och ska ge mig ut på höstbildjakt nästa vecka. Först, lämna barn i skolan, sen på med stövlarna och jaga döda träd och solstrålar som skär genom frostigt gräs.

Ålderdomshem och musik är ett mycket intressant ämne. Jag kan se mig själv sitta där och gnissla tänder över att jag inte var lite mer modig i mitt yrke, till tonerna av Metallicas "Ride the lightning". För det är väl så det kommer att låta på hemmen år 2040?