torsdag 18 september 2008

Etta på bottentoppen

Det känns som det ligger i luften att göra dåliga grejer för varumärken som var peakade på åttio- och nittotalen.
Först Gevalia och nu Ramlösa.
Fast i jämförelsen ter sig Gevalia helt genialiskt.
För den senaste Ramlösafilmen är så dålig så rösten stockar sig och det blir svårt att andas.
Ögonen tåras och man tappar viljan att ens analysera eländet.
En gång i tiden var Ramlösa ett varumärke med både särart och en tydligt själ.
Någon tyckte visst att det var hög tid att fimpa allt som var unikt och bra med Ramlösa och ta fram det här:
Ramlösa - Balans, Reklamfilm 2008

När Jysk Bäddlager gör lika usla filmer knappras det inte på några bloggtangenter.
Men när man gör filmer för Ramlösa har man ta mej fan ett varumärkesansvar.

UPDATE Via kommentarerna på Dagens Media hittar jag det här klippet från Woody Allens film Deconstructing Harry. Jag säger inte att det är fel att hitta inspiration från filmscener, bara att man inte får göra det så erbarmerligt mycket sämre än originalet.


, , , ,

12 kommentarer:

Anonym sa...

OJ. Det där var så dåligt att jag började må lite illa. Hjälp.

Anonym sa...

Hehe. Jag är inte så förvånad. I Danmark har Carlsberg sålt Ramlösa till Coca-Cola.

Uffe sa...

Ha ha ha... Fattade ni inte? Skärpa som i skärpa. Det är ju grymt.

Anonym sa...

Glad att jag slapp recensera den i kommande DM. Det var liksom illa nog. Hade inte fixat ett lågvattenmärke till.

Anonym sa...

Gevalia har ett av de bästa koncepten men har nu lyckats göra en film som andas 1994 utan att den känns retro med flit. Där har däremot Elons nya med Jesper Kouthoofd som regissör lyckats sätta den rätta wax on wax off-tonaliteten. Ramlösa är som du säger ute och seglar och man anar att det snarare beror på interna beslut, eller icke dito.

Ulrika Good sa...

Fredric: Elonlåten finner jag att jag går och gnolar på titt som tätt. Den växer. Men vad i hela friden är "wax on wax off"?
Jag är ganska säker på att Ramlösas snedsegling har börjat internt och fullbordats externt.

Anonym sa...

Ja, kalla mig konstig - men jag fick ingen köplust alls :-)

Ulrika Good sa...

Anjo: Jag ser inte riktigt din kommentar. Du ser så suddig ut ;-).

Anonym sa...

Wax on, wax off är såklart från Karate Kid. Kolla youtube om du inte tror mig. :)

Abbes pappa sa...

Suck!

Anonym sa...

Jag som inte jobbar på reklambyrå har svårt att förstå hur det kan produceras så många usla reklamfilmer. Jag kan förstå att man på idéstadiet ska vara öppen för alla uppslag, men finns det ingen tant eller farbror som har som jobb att säga "Stopp - gå tillbaka och tänk ett varv till"? Reklambyråns egen SRM (Stop and Return Manager).

Anonym sa...

Varför är alla så kritiska? Ramlösan funkade ju.