tisdag 16 juni 2009

En korekt och nogrannt framtagen lista.

Jag läser i DN om Sveriges mest svårstavade ord som kartlagts av Norstedts förlag och Språkrådet. Du kanske kommer ihåg att vi snackade om ord man inte får stava fel till, för ett par veckor sedan? Nu ser jag att två av dem vi hade uppe som exempel på detta finns med på mest-felstavade-listan: korrekt och noggrann (som ironiskt nog finns representerad med fyra onoggrant stavade varianter).
På samma tema har Siba visat i sin platsannons att de inte riktigt har vad de söker, i alla fall inte när det kommer till stavning:

Kavlifikationer? Det är väl något man behöver för att jobba på mjukostföretag?

Klicka så blir den större. Som flickan sa.
Tipstack till Mattias på Please copy me.

, , ,

3 kommentarer:

Pontus sa...

Ajabaja... Den satt inte snyggt.
Att dom dessutom skriver "Reklamchef" med versal inledningsbosktav i rubriken för att sen i brödet skriva det gement... Ja, inte blir det bättre av det.

stationsvakt@gmail.com sa...

Att man har kavlifikationer innebär att man alltid har med sig en tub kavli till fikat. :-)

Kristina af Knusselbo sa...

Kul i och för sig men om man ska vara petig är nog inte i "kavlifikationer" något stavfel utan ett slarvfel. Bör man inte skilja på de "felsorterna"? Ett stavfel tycker jag är när man tror att ett ord stavas på ett visst sätt och skriver det fel och ett slarvfel är när man slinter på tangenterna och sedan inte korrläser ordentligt. Jag säger i alla fall så jämt till mina kollegor när de anmärker på att jag "stavat" fel. Jag stavar inte fel. Aldrig.
Ovannämnda fel skulle jag gissa hör till den senare kategorin.