fredag 26 juni 2009

The way you make me feel.

Strax efter midnatt hörde jag det för första gången. "Enligt obekräftade uppgifter" hade Michael Jackson avlidit. Jag gick och lade mig och hoppades att det var en falsk spamnyhet. Men det var det var det inte, The King of Pop hade dött. Som en hyllning tittar jag på mitt favoritmichaelklipp, så som jag vill minnas honom, när han 1983 uppträdde med Billy Jean på Motowns 25-årsgala och gjorde sensation med sin moonwalk. 3,45 in i klippet hintar han den för första gången någonsin. Publiken är i extas. Och det är förmodligen inte den mest lättflirtade av publiker.
Så här står det i infon vid klippet på YouTube: Entertainment Weekly named Jackson's Motown 25 performance as one the most important pop culture moments in history. "It was a moment that crossed over in a way that no live musical performance ever had. There was a messianic quality to it".
Messianinc quality. Messiaslika kvaliteter. Trots all skit som hänt sedan Motowngalan är det inte många som kan skryta med det., , , ,

3 kommentarer:

Christina sa...

Minnet från konserten i Göteborg 88 är musikminnet som överröstar allt. The way you make me feel. Och jag stod i hotellkorridoren och helt nära och han var så liten och så försiktig. Nästan som blyg. Nu ska jag lyssna på hans låtar hela dagen. Som mymlan skrev ... a princess diana kind of reaction liksom.

Mp sa...

Så här vill jag minnas honom. Rytmens mästare som med finess får mig att rysa. http://www.youtube.com/watch?v=nvWMLAWrEjU&feature=related

Mp

annalin sa...

Sjunger han live i detta klippet så är det helt amazing!